Tteokbokki στύλ Νιόκι

admin
2 Λεπτά
2 Λεπτά

Το Tteokbokki είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα στην Κορέα και αποτελείται κυρίως από ραβδώσεις ρυζιού, που μαγειρεύονται σε μια κόκκινη, πικάντικη σάλτσα. Σε αυτή τη συνταγή, θα σας δείξουμε πώς να φτιάξετε ένα εναλλακτικό Tteokbokki, χρησιμοποιώντας φρέσκα νιόκι αντί για τις κλασικές ραβδώσεις ρυζιού.

Υλικά:

  • 2 κουταλάκια άμυλο καλαμποκιού
  • 1/2 φλιτζ. ζωμό λαχανικών με μειωμένο νάτριο
  • 4 κ.σ. πάστα κόκκινης πιπεριάς gochujang
  • 1 κ.γ. σησαμέλαιο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας με μειωμένο νάτριο
  • 2 κ.σ. ξύδι ρυζιού
  • 340 γρ. νιόκι
  • 3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, διαιρεμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 8 κρεμμύδια, κομμένα σε κομμάτια (και σε πιο λεπτές φέτες για γαρνίρισμα)
  • Μοτσαρέλα
  • Σουσάμι, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Για την σάλτσα: Ανακατέψτε το άμυλο καλαμποκιού και το ζωμό λαχανικών, στη συνέχεια προσθέστε gochujang, σησαμέλαιο, ζάχαρη, σάλτσα σόγιας και ξύδι ρυζιού.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζουμε τα νιόκι μέχρι να επιπλεύσουν στην επιφάνεια, 2 με 3 λεπτά. Με τρυπητή κουτάλα μεταφέρετε τα νιόκι σε ένα μεγάλο πιάτο.
  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Προσθέστε όσα νιόκι χωράνε σε μία στρώση και σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 2 λεπτά. Γυρίστε και ψήστε 2 λεπτά ακόμα. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα νιόκι.
  4. Προσθέστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μαγειρέψτε το σκόρδο και το κρεμμύδι μέχρι να μυρίσουν, περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε όλα τα νιόκι και τη σάλτσα και μαγειρέψτε μέχρι να δέσει η σάλτσα, για 2 με 3 λεπτά.
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη μοτσαρέλα. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να λιώσει, 1 λεπτό. Γαρνίρουμε με κρεμμύδι και σουσάμι.
Μοιραστείτε το: