Banana bread με μέλι

  • Banana bread με μέλι
  • Αυτή η συνταγή κινείται μεταξύ ψωμιού και κέικ, δεν είναι πολύ γλυκό άρα ιδανικό να καταναλώνεται από όλους. Και τώρα που αρχίζουν τα σχολεία είναι μια ωραία ιδέα για το δεκατιανό των παιδιών στο σχολείο. Εδώ σας δίνω τη δική μου παραλλαγή με ξινόγαλο και μέλι, γίνεται πιο ζουμερό και αφράτο. Κόβουμε με μαχαίρι ψωμιού!
Χρόνος Προετοιμασίας Χρόνος Μαγειρέματος
20λεπτά 55λεπτά

Υλικά

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, αντιστάσεις και αέρα. Σε ένα μπολ βάζουμε τις καθαρισμένες μπανάνες και με ένα πιρούνι τις κάνουμε πουρέ.
  2. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός τα αυγά με τη ζάχαρη καλά μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το βούτυρο, το μέλι, το ξινόγαλο, το μοσχοκάρυδο και την κανέλα και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1-2 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι μαζί με το baking και τη σόδα, ανακατεύουμε 1-2 λεπτά. Τέλος ενσωματώνουμε τις λιωμένες μπανάνες στη ζύμη. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ και ψήνουμε για 45-55 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει η οδοντογλυφίδα καθαρή. Καλή επιτυχία από την Ευαγγελία!
  4. Συμβουλή της μαγείρισσας: Ποτέ δεν πετάμε τις ώριμες μπανάνες, τις κάνουμε πουρέ τις ραντίζουμε με μπόλικο χυμό λεμονιού, βάζουμε τον πουρέ σε σακουλάκια ψυγείου, ανά μερίδες και τον κρατάμε εκεί μέχρι και έξι μήνες. Ξεπαγώνουμε πριν από κάθε χρήση.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>