Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για ένα γλυκό πρωινό ή ένα επιδόρπιο μετά το δείπνο. Η μπανάνα προσθέτει μια υγρασία και γλυκύτητα στα pancakes, ενώ η σοκολάτα δίνει μια ευχάριστη έκπληξη με τα κομμάτια της κάθε φορά που μασάμε. Προσθέστε μια σαλάτα φρούτων ή έναν καφέ για ένα πλήρες γεύμα!
Υλικά:
- 1 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1 1/4 φλ. γάλα
- 1 αυγό
- 3 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο και κρυώματος
- 1 μεγάλη μπανάνα, λιωμένη
- 1/2 φλ. σοκολάτα σε κομματάκια
Οδηγίες:
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη ζάχαρη.
- Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύουμε το γάλα, το αυγό και το βούτυρο.
- Προσθέτουμε τη μπανάνα στο μείγμα του δεύτερου μπολ και ανακατεύουμε καλά.
- Σιγά σιγά προσθέτουμε το μείγμα του πρώτου μπολ στο δεύτερο, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα συστατικά.
- Προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύουμε ξανά.
- Σε μια κατσαρόλα, θερμαίνουμε λίγο βούτυρο σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε 1/4 φλ. από το μείγμα.
- Βράζουμε τα pancakes για 2-3 λεπτά ανά πλευρά, μέχρι να γίνουν χρυσαφί.
- Μεταφέρουμε τα pancakes σε ένα πιάτο και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να χρησιμοποιηθεί όλο το μείγμα.
- Σερβίρουμε τα pancakes με παγωτό, σιρόπι σφενδάμου και κομμάτια μπανάνας.