Pancakes με μπανάνα και σοκολάτα

admin
2 Λεπτά
2 Λεπτά
Pancakes με μπανάνα και σοκολάτα

Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για ένα γλυκό πρωινό ή ένα επιδόρπιο μετά το δείπνο. Η μπανάνα προσθέτει μια υγρασία και γλυκύτητα στα pancakes, ενώ η σοκολάτα δίνει μια ευχάριστη έκπληξη με τα κομμάτια της κάθε φορά που μασάμε. Προσθέστε μια σαλάτα φρούτων ή έναν καφέ για ένα πλήρες γεύμα!

Υλικά:

  • 1 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 1/4 φλ. γάλα
  • 1 αυγό
  • 3 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο και κρυώματος
  • 1 μεγάλη μπανάνα, λιωμένη
  • 1/2 φλ. σοκολάτα σε κομματάκια

Οδηγίες:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη ζάχαρη.
  2. Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύουμε το γάλα, το αυγό και το βούτυρο.
  3. Προσθέτουμε τη μπανάνα στο μείγμα του δεύτερου μπολ και ανακατεύουμε καλά.
  4. Σιγά σιγά προσθέτουμε το μείγμα του πρώτου μπολ στο δεύτερο, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα συστατικά.
  5. Προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύουμε ξανά.
  6. Σε μια κατσαρόλα, θερμαίνουμε λίγο βούτυρο σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε 1/4 φλ. από το μείγμα.
  7. Βράζουμε τα pancakes για 2-3 λεπτά ανά πλευρά, μέχρι να γίνουν χρυσαφί.
  8. Μεταφέρουμε τα pancakes σε ένα πιάτο και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να χρησιμοποιηθεί όλο το μείγμα.
  9. Σερβίρουμε τα pancakes με παγωτό, σιρόπι σφενδάμου και κομμάτια μπανάνας.

Μοιραστείτε το: