Τα flatbreads με αυγά είναι ιδανικά για ένα γρήγορο και νόστιμο brunch. Με έναν απλό και γρήγορο συνδυασμό αυγών, λαχανικών και τυριού, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ευχάριστο πιάτο για να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Τα flatbreads μπορούν να φτιαχτούν εύκολα στο σπίτι ή να αγοραστούν έτοιμα από το κατάστημα. Αυτή η συνταγή συνδυάζει τα αυγά με την ελληνική σαλάτα.
Συστατικά
- 110 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και επιπλέον για το ξεσκόνισμα
- 110 γρ αλεύρι ολικής αλέσεως ή σκέτο
- 3 κουταλιές της σούπας κραμβέλαιο , συν επιπλέον για το μπολ και το τηγάνισμα
- μικρό πόμολο βούτυρο , λιωμένο
Για τα αυγά
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 12 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 4 μεγάλα αυγά
- 25 γρ τριμμένο τσένταρ
- 2 κουταλιές της σούπας διπλή κρέμα
Εκτέλεση
- Κοσκινίζουμε τα αλεύρια και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας λάδι και 150 ml ζεστό νερό.
- Φέρτε μαζί σε μια μαλακή αλλά όχι πολύ κολλώδη ζύμη (μπορεί να χρειαστείτε έως και 175 ml νερό).
- Αν το νιώθετε πολύ υγρό, προσθέστε λίγο αλεύρι.
- Αν είναι πολύ στεγνό, προσθέστε νερό.
- Απλώστε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε για 4-5 λεπτά ή μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Βάζουμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά.
- Ακουμπήστε σε αλευρωμένη επιφάνεια.
- Χωρίστε σε έξι μπάλες και απλώστε το καθένα σε ένα λεπτό κύκλο πλάτους 18-20 εκ. χρησιμοποιώντας έναν πλάστη .
- Αν προτιμάτε, μπορείτε να το χωρίσετε ξανά σε δώδεκα μπαλάκια για να φτιάξετε μικρότερα ψωμάκια.
- Αλείψτε ένα τηγάνι με βαριά βάση με λάδι και μαγειρέψτε ένα ψωμί σε δυνατή φωτιά για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσει και να αρχίσει να φουσκώνει.
- Βάλτε σε ένα πιάτο και αλείψτε με βούτυρο.
- Επαναλάβετε με την υπόλοιπη ζύμη.
- Εν τω μεταξύ, για τα αυγά, ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε για λίγο τις ντομάτες μέχρι να μαλακώσουν.
- Εποχή.
- Σπάμε τα αυγά στο τηγάνι, προσθέτουμε το τυρί και την κρέμα, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
- Αφαιρέστε το καπάκι.
- Μαγειρέψτε μέχρι να δέσει τα ασπράδια και μετά σερβίρετε από το τηγάνι με τα πλακέ ψωμάκια, φροντίζοντας πρώτα να κρυώσει λίγο το τηγάνι.