Ψητό κοτόπουλο με κινόα

admin
1 Λεπτά
1 Λεπτά
Ψητό κοτόπουλο με κινόα

 

Συστατικά

  • 225 γρ κινόα
  • 25 γρ βούτυρο
  • κόκκινο τσίλι, ξεσποριασμένο και ψιλοκομμένο
  • σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 400 γρ κοτόπουλο μίνι φιλέτα
  • 1½ κ.γ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 300 γρ ντομάτα αμπέλου, χοντροκομμένη
  • 1 χούφτα μαύρες ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
  • κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ τυρί φέτα, τριμμένη
  • μικρό τσαμπί μέντα , ψιλοκομμένα
  • χυμό και ξύσμα ½ λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Μαγειρέψτε την κινόα ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας, στη συνέχεια ξεπλύνετε με κρύο νερό και στραγγίστε καλά.
  2. Εν τω μεταξύ, ανακατέψτε το βούτυρο, το τσίλι και το σκόρδο σε μια πάστα.
  3. Ρίξτε τα φιλέτα κοτόπουλου σε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο με λίγο καρύκευμα.
  4. Βάλτε σε ένα ζεστό τηγάνι και μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ψηθεί.
  5. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο, ρίξτε το πικάντικο βούτυρο και αφήστε το στην άκρη να λιώσει.
  6. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις ντομάτες, τις ελιές, το κρεμμύδι, τη φέτα και τον δυόσμο σε ένα μπολ. 
  7. Ρίξτε τη μαγειρεμένη κινόα. Ανακατεύουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε καλά. 
  8. Σερβίρουμε με τα φιλέτα κοτόπουλου από πάνω, περιχυμένα με τυχόν βουτυρωτούς χυμούς κοτόπουλου.

Μοιραστείτε το: