Συστατικά
- 225 γρ κινόα
- 25 γρ βούτυρο
- 1 κόκκινο τσίλι, ξεσποριασμένο και ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 400 γρ κοτόπουλο μίνι φιλέτα
- 1½ κ.γ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 300 γρ ντομάτα αμπέλου, χοντροκομμένη
- 1 χούφτα μαύρες ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
- 1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 100 γρ τυρί φέτα, τριμμένη
- μικρό τσαμπί μέντα , ψιλοκομμένα
- χυμό και ξύσμα ½ λεμόνι
Εκτέλεση
- Μαγειρέψτε την κινόα ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας, στη συνέχεια ξεπλύνετε με κρύο νερό και στραγγίστε καλά.
- Εν τω μεταξύ, ανακατέψτε το βούτυρο, το τσίλι και το σκόρδο σε μια πάστα.
- Ρίξτε τα φιλέτα κοτόπουλου σε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο με λίγο καρύκευμα.
- Βάλτε σε ένα ζεστό τηγάνι και μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ψηθεί.
- Μεταφέρετε σε ένα πιάτο, ρίξτε το πικάντικο βούτυρο και αφήστε το στην άκρη να λιώσει.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε τις ντομάτες, τις ελιές, το κρεμμύδι, τη φέτα και τον δυόσμο σε ένα μπολ.
- Ρίξτε τη μαγειρεμένη κινόα. Ανακατεύουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε καλά.
- Σερβίρουμε με τα φιλέτα κοτόπουλου από πάνω, περιχυμένα με τυχόν βουτυρωτούς χυμούς κοτόπουλου.