Ψητό Χοιρινό Φιλέτο

admin
1 Λεπτά
1 Λεπτά

Αυτή η συνταγή συνδυάζει την απαλή και μαλακή υφή του φιλέτου χοιρινού με μια κρούστα από μυρωδικά και άλλα αρωματικά συστατικά, δίνοντας ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα γεύσης.

Υλικά:

  • 4 φιλέτα χοιρινού (περίπου 150 γραμμάρια έκαστο)
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
  • 1 κουταλάκι της σούπας δάφνη κομμένο σε κομματάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • Φρέσκο ​​λεμόνι για στρώσιμο

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι, το θυμάρι, τη δάφνη και το λιωμένο σκόρδο.
  3. Τοποθετήστε τα φιλέτα χοιρινού σε ένα ταψί και απλώστε το μείγμα ελαιόλαδου και μπαχαρικών πάνω τους, εξασφαλίζοντας ότι είναι καλά επικαλυμμένα.
  4. Ψήστε τα φιλέτα χοιρινού στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να φτάσουν στην εσωτερική θερμοκρασία των 70 βαθμών Κελσίου.
  5. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να ξεκουραστούν για 5 λεπτά πριν τα κόψετε και σερβίρετε.
  6. Σερβίρετε τα ψητά φιλέτα χοιρινού στο πιάτο και πασπαλίστε τα με φρέσκο χυμό λεμονιού.
  7. Αφήστε τα φιλέτα χοιρινού να ξεκουραστούν για 5 λεπτά πριν τα κόψετε και σερβίρετε.
Μοιραστείτε το: