Αυτή η συνταγή συνδυάζει την απαλή και μαλακή υφή του φιλέτου χοιρινού με μια κρούστα από μυρωδικά και άλλα αρωματικά συστατικά, δίνοντας ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα γεύσης.
Υλικά:
- 4 φιλέτα χοιρινού (περίπου 150 γραμμάρια έκαστο)
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
- 1 κουταλάκι της σούπας δάφνη κομμένο σε κομματάκια
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- Φρέσκο λεμόνι για στρώσιμο
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι, το θυμάρι, τη δάφνη και το λιωμένο σκόρδο.
- Τοποθετήστε τα φιλέτα χοιρινού σε ένα ταψί και απλώστε το μείγμα ελαιόλαδου και μπαχαρικών πάνω τους, εξασφαλίζοντας ότι είναι καλά επικαλυμμένα.
- Ψήστε τα φιλέτα χοιρινού στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να φτάσουν στην εσωτερική θερμοκρασία των 70 βαθμών Κελσίου.
- Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να ξεκουραστούν για 5 λεπτά πριν τα κόψετε και σερβίρετε.
- Σερβίρετε τα ψητά φιλέτα χοιρινού στο πιάτο και πασπαλίστε τα με φρέσκο χυμό λεμονιού.
- Αφήστε τα φιλέτα χοιρινού να ξεκουραστούν για 5 λεπτά πριν τα κόψετε και σερβίρετε.