Το ψητό κοτόπουλο είναι μια κλασική συνταγή που αποτελεί αγαπημένο πιάτο σε πολλές κουζίνες παγκοσμίως. Είναι ένα πιάτο που μπορεί να ετοιμαστεί εύκολα και γρήγορα και συνήθως συνοδεύεται με διάφορα συνοδευτικά όπως πατάτες, ρύζι ή λαχανικά. Ο τρόπος μαγειρέματος μπορεί να ποικίλει, από τον ψησταριά στη σχάρα μέχρι τον φούρνο, ενώ υπάρχουν πολλές διαφορετικές συνταγές που μπορούν να προσαρμοστούν στα δικά σας γούστα και προτιμήσεις.
Συστατικά
- 750 γραμμάρια πατάτες, σε χοντρές φέτες κατά μήκος
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 8 μπούτια κοτόπουλου, με δέρμα και κόκαλο μέσα
- 300 γρ ντοματίνια
- 100 γρ μαύρες ελιές
- ½ μικρή συσκευασία ρίγανη, φύλλα μαζεμένα
- Φέτα συσκευασίας 200 γρ. , θρυμματισμένη σε κύβους
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C/180C βεντιλατέρ/γκάζι 6.
- Βάζουμε τις πατάτες σε ταψί και τις περιχύνουμε με το μισό λάδι.
- Τοποθετήστε τα μπούτια κοτόπουλου από πάνω, περιχύστε με το υπόλοιπο λάδι και αλατοπιπερώστε.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά.
- Προσθέστε τα ντοματίνια, τις ελιές, τα φύλλα ρίγανης και τη φέτα και στη συνέχεια περιχύστε με το ξύδι από κόκκινο κρασί.
- Επιστρέψτε στο φούρνο για άλλα 25-30 λεπτά μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί και να ροδίσει.