Ψητός μπακαλιάρος

admin
2 Λεπτά
2 Λεπτά
Ψητός Μπακαλιάρος

Ο ψητός μπακαλιάρος είναι μια κλασική και αγαπημένη συνταγή σε πολλές κουζίνες παγκοσμίως. Αυτό το πιάτο είναι αγαπημένο των λάτρεις του θαλασσινού φαγητού και ιδιαίτερα δημοφιλές στη Μεσογειακή κουζίνα. Ο ψητός μπακαλιάρος συνήθως συνοδεύεται με πατάτες, ντομάτες και λεμόνι και μπορεί να μαγειρευτεί με διάφορους τρόπους, όπως στη σχάρα, στο φούρνο ή στην κατσαρόλα. Είναι ένα πιάτο γεμάτο αρώματα και γεύσεις που σίγουρα θα σας κερδίσει! Ακολουθεί μια απλή και νόστιμη συνταγή για ψητό μπακαλιάρο με πατάτες και ντομάτες.

Συστατικά:
  • 5 μικρές πατάτες (περίπου 500 γραμμάρια)
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
  • ½ κ.γ. αποξηραμένο ρίγανη ή 1/2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο ρίγανη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ λεμόνι, κομμένο σε κομμάτια
  • 2 μεγάλες ντομάτες, κομμένες σε κομμάτια
  • 2 φιλέτα φρέσκο μπακαλιάρο χωρίς δέρμα (περίπου 200γραμμάρια)
  • μικρό μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο (περίπου 10-15 γραμμάρια)

Εκτέλεση:

  1. Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200 C/180 C Ανεμιστήρας/γκάζι 6.
  2. Ρίξτε τις πατάτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο σε μια φόρμα ψησίματος, αλατοπιπερώστε και μετά ανακατέψτε μαζί με τα χέρια σας για να καλυφθούν όλα με το λάδι.
  3. Ψήνουμε για 15 λεπτά, αναποδογυρίζουμε τα πάντα και ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμη.
  4. Προσθέστε το λεμόνι και τις ντομάτες και ψήστε για 10 λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε τα φιλέτα ψαριού και μαγειρέψτε για 10 λεπτά ακόμη.
  5. Σερβίρουμε με διάσπαρτο μαϊντανό.
Μοιραστείτε το: