Χωριάτικο Λουκάνικο με Δεντρολίβανο

admin
1 Λεπτά
1 Λεπτά

Το χωριάτικο λουκάνικο είναι ένα αγαπημένο πιάτο της Ελληνικής κουζίνας. Είναι ένα παραδοσιακό πιάτο που είναι γνωστό για την απλότητα και την αυθεντικότητα του.

Υλικά:

  • 4-6 χωριάτικα λουκάνικα
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένo
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. νωπό δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. ξερή ρίγανη
  • 1 κ.γ. ξερό θυμάρι
  • 1 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. κρασί ή ζωμό κρέατος
  • Φρέσκο δεντρολίβανο για το στολισμό/ντρέσινγκ

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  2. Βρέξτε ελαφρώς ένα ταψί και τοποθετήστε τα λουκάνικα στο κέντρο του.
  3. Ανακατέψτε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το δεντρολίβανο, τη ρίγανη, το θυμάρι, το πιπέρι και το αλάτι σε ένα μπολ.
  4. Προσθέστε το κρασί ή τον ζωμό και ανακατέψτε καλά. Απλώστε το μείγμα πάνω από τα λουκάνικα.
  5. Σκεπάστε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά.
  6. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για άλλα 10-15 λεπτά, ώστε να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
  7. Μόλις βγει από το φούρνο, αφήστε το να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
  8. Σερβίρετε τα λουκάνικα με δεντρολίβανο στην κορυφή. Μπορείτε να συνοδεύσετε τα λουκάνικα με πατάτες φούρνου, ρύζι, πράσινη σαλάτα ή φρέσκο ψωμί.
Μοιραστείτε το: