Το χωριάτικο λουκάνικο είναι ένα αγαπημένο πιάτο της Ελληνικής κουζίνας. Είναι ένα παραδοσιακό πιάτο που είναι γνωστό για την απλότητα και την αυθεντικότητα του.
Υλικά:
- 4-6 χωριάτικα λουκάνικα
- 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένo
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. νωπό δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. ξερή ρίγανη
- 1 κ.γ. ξερό θυμάρι
- 1 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.σ. κρασί ή ζωμό κρέατος
- Φρέσκο δεντρολίβανο για το στολισμό/ντρέσινγκ
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
- Βρέξτε ελαφρώς ένα ταψί και τοποθετήστε τα λουκάνικα στο κέντρο του.
- Ανακατέψτε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το δεντρολίβανο, τη ρίγανη, το θυμάρι, το πιπέρι και το αλάτι σε ένα μπολ.
- Προσθέστε το κρασί ή τον ζωμό και ανακατέψτε καλά. Απλώστε το μείγμα πάνω από τα λουκάνικα.
- Σκεπάστε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά.
- Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για άλλα 10-15 λεπτά, ώστε να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
- Μόλις βγει από το φούρνο, αφήστε το να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
- Σερβίρετε τα λουκάνικα με δεντρολίβανο στην κορυφή. Μπορείτε να συνοδεύσετε τα λουκάνικα με πατάτες φούρνου, ρύζι, πράσινη σαλάτα ή φρέσκο ψωμί.