Χυλοπίτες με Κοτόπουλο και Κρέμα

admin
2 Λεπτά
2 Λεπτά

Αυτή η συνταγή για χυλοπίτες είναι ένα γρήγορο και νόστιμο γεύμα που μπορεί να ετοιμαστεί σε λίγα λεπτά. Η σάλτσα με την κρέμα γάλακτος και το τυρί είναι πλούσια στη γεύση και συνδυάζεται υπέροχα με τα κομματάκια κοτόπουλου και τις χυλοπίτες.

Υλικά:

  • 500 γρ. χυλοπίτες
  • 2 κοτόπουλα στήθη, κομμένα σε κομματάκια
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. καρυκεύματα
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 κ.φ. κόκκινο πιπέρι
  • 1/2 φλ. ξηρό λευκό κρασί
  • 1/2 φλ. ζωμός κοτόπουλου
  • 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλ. τριμμένο τυρί Parmesan
  • φρέσκος κομμένος βασιλικός για το στολισμό

Εκτέλεση:

  1. Βράστε τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίστε τις καλά και αφήστε τις στην άκρη.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και τις ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου στην κατσαρόλα και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5-7 λεπτά.
  3. Προσθέστε τα κομματάκια κοτόπουλου στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά.
  4. Προσθέστε τα καρυκεύματα, αλάτι και πιπέρι στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά.
  5. Προσθέστε το κόκκινο πιπέρι στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε το ξηρό λευκό κρασί και ανακατέψτε καλά.
  6. Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου, την κρέμα γάλακτος και το τριμμένο τυρί Parmesan στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια κρεμώδης σάλτσα.
  7. Προσθέστε τις βραστές χυλοπίτες στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά ώστε να επικαλύπτονται από τη σάλτσα.
  8. Σερβίρετε τις χυλοπίτες σε βαθύ πιάτο και στολίστε με φρέσκα φύλλα βασιλικού.
Μοιραστείτε το: