Χταπόδι στα Κάβουρνα

admin
2 Λεπτά
2 Λεπτά

Το χταπόδι στα κάβουρνα είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που συνήθως σερβίρεται σε ταβέρνες και εστιατόρια. Είναι ένα νόστιμο και θρεπτικό πιάτο, που μπορεί να ετοιμαστεί στο σπίτι με μερικά απλά βήματα.

Υλικά:

  • 1 μεγάλο χταπόδι (περίπου 1 κιλό)
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας ντομάτα πελτέ
  • 1 κουταλιά της σούπας καπνιστή πάπρικα
  • 1 φλυτζάνι λευκό κρασί
  • 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι
  • φρέσκοι χυμοί λεμονιού

Εκτέλεση:

  1. Πλύνετε καλά το χταπόδι και αφαιρέστε το κεφαλάκι και τα εσωτερικά του.
  2. Κόψτε τα τεστινάκια του χταποδιού σε κομμάτια περίπου 3 εκατοστά.
  3. Σε μια κατσαρόλα, βάλτε το χταπόδι και τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αλάτι, το πιπέρι και τους φρέσκους χυμούς λεμονιού
  4. Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί καλά με μια κουτάλα και καλύψτε την κατσαρόλα με ένα καπάκι.
  5. Βάλτε την κατσαρόλα σε μεσαία φωτιά και αφήστε το χταπόδι να βράσει για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  6. Μόλις το χταπόδι μαλακώσει, προσθέστε αλάτι και πιπέρι στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά.
  7. Ανοίξτε το καπάκι και αφήστε το χταπόδι να σιγοβράσει για άλλα 10-15 λεπτά, ώστε η σάλτσα να πυκνώσει και να γίνει πιο συμπαγής.
  8. Απενεργοποιήστε τη φωτιά και αφήστε το χταπόδι να κρυώσει ελαφρά.
  9. Σερβίρετε το χταπόδι σε ένα πιάτο και πασπαλίστε με λίγο φρέσκο χυμό λεμονιού. Συνοδεύστε το με καυτερή πιπεριά και φρέσκο ψωμί.
Μοιραστείτε το: