Χταπόδι Κρασάτο

admin
2 Λεπτά
2 Λεπτά

Το Χταπόδι Κρασάτο είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο, γεμάτο γεύση και αρώματα. Με απλά υλικά και λίγο χρόνο στην κουζίνα, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα εύγευστο φαγητό που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.

Υλικά:

  • 1 κιλό χταπόδι
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1 κ.σ. καπνιστό πιπέρι
  • 1 φλ. κρασί κόκκινο
  • 1 φλ. νερό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Καθαρίστε το χταπόδι και βγάλτε τα εντόσθια. Ξεβράστε καλά με κρύο νερό και στραγγίστε.
  2. Σε μια κατσαρόλα ή σε ένα τηγάνι με υψηλά τοιχώματα, προθερμαίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε τα κρεμμύδια και το λιωμένο σκόρδο. Σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέτετε το χταπόδι και σοτάρετε για 5-6 λεπτά, μέχρι να πάρει μια χρυσαφένια επιφάνεια.
  4. Προσθέτετε τις πιπεριές, το καπνιστό πιπέρι και αλατοπίπερο κατά βούληση. Σοτάρετε για 1-2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  5. Προσθέστε το κρασί και το νερό και ανακατέψτε καλά. Καλύψτε το τηγάνι με ένα καπάκι και μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή. Αφήστε το χταπόδι να σιγοβράσει για περίπου 40-50 λεπτά, μέχρι να γίνει απαλό.
  6. Καλύψτε το τηγάνι με ένα καπάκι και μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή. Αφήστε το χταπόδι να σιγοβράσει για περίπου 40-50 λεπτά, μέχρι να γίνει απαλό.
  7. Αφαιρέστε το καπάκι και ανακατέψτε το χταπόδι με ένα κουτάλι. Αφήστε το να σιγοβράσει ακόμα για 10-15 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το μεγαλύτερο μέρος του υγρού και να δημιουργηθεί μια πυκνή σάλτσα.
  8. Απενεργοποιήστε τη φωτιά και αφήστε το χταπόδι κρασάτο να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν σερβίρετε.
  9. Σερβίρετε το χταπόδι κρασάτο σε ένα πιάτο και πασπαλίστε με λίγο ακόμα καπνιστό πιπέρι και λίγο θρυμματισμένο μαύρο πιπέρι, αν θέλετε. Συνοδεύστε με ψωμί για να απολαύσετε κάθε σταγόνα της νόστιμης σάλτσας.
Μοιραστείτε το: