Συστατικά
- 2 μεγάλα κρεμμύδια (330 g), κομμένα στη μέση και κομμένα σε φέτες
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπουγιόν λαχανικών σε σκόνη
- 2 φύλλα δάφνης
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι και βαλσάμικο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοτριμμένες
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ξερή
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
- 250 γρ ζυμαρικά πένες
- 400 γρ ντομάτα ψιλοκομμένη
- 4 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
- 2 x 400g κουτάκια πράσινες φακές
- σαλάτα με ντομάτες, κρεμμύδι και άνηθο περιχυμένη με λεμόνι και ελιές, για το σερβίρισμα
Για τη λευκή σάλτσα
- 500ml γάλα ή φυτικό γάλα
- 50 γρ αλεύρι ολικής αλέσεως
- 1 αυγό χωρισμένο
- 40 γραμμάρια χορτοφαγική φέτα, θρυμματισμένη
- ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη