Χοιρινό σουβλάκι με σαλάτα & ρύζι

admin
3 Λεπτά
3 Λεπτά
Χοιρινό σουβλάκι με σαλάτα & ρύζι

Τα σουβλάκια είναι ένα αγαπημένο φαγητό των Ελλήνων και έχουν μετατραπεί σε ένα από τα πιο διάσημα street food σε όλο τον κόσμο. Το χοιρινό σουβλάκι με σαλάτα και ρύζι είναι μια κλασική επιλογή για όσους αγαπούν την ελληνική κουζίνα και την παραδοσιακή γεύση.Το χοιρινό σουβλάκι με σαλάτα και ρύζι είναι ιδανικό για μια γευστική και θρεπτική γεύματος που μπορείτε να απολαύσετε στο σπίτι ή να το πάρετε μαζί σας για ένα πικνικ στο πάρκο. Το φαγητό αυτό είναι εύκολο να προετοιμαστεί και μπορεί να προσαρμοστεί στα γούστα και τις προτιμήσεις σας.

Συστατικά

  • σκελίδα σκόρδο, ψιλοτριμμένη
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • ½ λεμόνι, ξύσμα και χυμό
  • ¾ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • 250 γρ άπαχο χοιρινό φιλέτο, κομμένο σε κύβους
  • κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 85 γρ καστανό ρύζι μπασμάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη μέντα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπουγιόν λαχανικών σε σκόνη
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​άνηθο ψιλοκομμένο
  • ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 10 εκ. κομμάτι αγγουριού, ψιλοκομμένο
  • κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο στη μέση και σε λεπτές φέτες
  • ελιές Καλαμών κομμένες στη μέση
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 25 γρ φέτα θρυμματισμένη

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε το σκόρδο με 2 κουταλιές της σούπας λάδι, το ξύσμα λεμονιού και 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό, πολύ μαύρο πιπέρι και ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη σε ένα μεγάλο μπολ.
  2. Ρίξτε το χοιρινό και ανακατέψτε ώστε το κρέας να καλυφθεί καλά. Αφήστε στην άκρη να μαριναριστεί για 30 λεπτά αν έχετε χρόνο.Ζεσταίνουμε 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. 
  3. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, σκεπάστε και μαγειρέψτε για 5 λεπτά, στη συνέχεια αφαιρέστε το καπάκι και ανακατέψτε το ρύζι, τον αποξηραμένο δυόσμο και το μπουγιόν. Ρίχνουμε σε 300 ml βραστό νερό. 
  4. Σκεπάζετε και μαγειρεύετε για 30-35 λεπτά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να μαλακώσει το ρύζι. 
  5. Ανακατεύουμε με τον άνηθο και μια στύψιμο χυμό λεμονιού.
  6. Εν τω μεταξύ, ζεστάνετε τη σχάρα σε υψηλή θερμοκρασία ή ανάψτε το μπάρμπεκιου σας . 
  7. Περάστε το χοιρινό σε δύο σουβλάκια. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τις ντομάτες, το αγγούρι, το κόκκινο κρεμμύδι και τις ελιές με την υπόλοιπη ρίγανη, το ξύδι, το υπόλοιπο λάδι και μια στύψα λεμονιού. 
  8. Σωρώνουμε σε πιάτα και ρίχνουμε από πάνω τη φέτα.
  9. Ψήνουμε στο γκριλ το σουβλάκι για περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ψηθούν αλλά να είναι ζουμερά.
  10. Σερβίρουμε με τη σαλάτα και το ρύζι.

Μοιραστείτε το: