Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας μια νόστιμη συνταγή για χοιρινές μπριζόλες στο τηγάνι, που έχει γίνει το αγαπημένο comfort food των ελληνικών νοικοκυριών! Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και με μέτρια φωτιά, αυτό το νόστιμο κομμάτι χοιρινού θα ψηθεί σε λιγότερο χρόνο χωρίς καμένα λίπη. Η συνταγή περιλαμβάνει εκτός από το βασικά συστατικό και το σκόρδο, το θυμάρι και το θαλασσινό αλάτι, που θα δώσουν στη μπριζόλα μια ιδιαίτερη γεύση. Ακολουθήστε τα βήματα της συνταγής για να μάθετε πώς να μαγειρέψετε αυτό το αγαπημένο φαγητό, ενώ μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα υπόλοιπα μαγειρικά μυστικά μας μέσα από την εγγραφή στο newsletter μας. Καλή όρεξη!
Υλικά:
- 4 μπριζόλες χοιρινές, περίπου 2-2,5 εκατοστά πάχος (πιθανόν χοιρινές μπριζόλες λαιμού ή χοιρινά μπριζολάκια)
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- Φρέσκο θυμάρι ή άλλα αγαπημένα μυρωδικά
- Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια έως δυνατή φωτιά.
- Χτυπήστε ελαφρά τις μπριζόλες με ένα καρφί, για να αποφύγετε το φούσκωμα κατά τo ψήσιμο.
- Αλατοπιπερώστε και απλώστε το θυμάρι ή άλλα αγαπημένα μυρωδικά στις μπριζόλες.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο μέχρι να λιώσει.
- Προσθέστε το σκόρδο και το κρεμμύδι στο τηγάνι και σοτάρετε για 1-2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε τις μπριζόλες στο τηγάνι και ψήστε για περίπου 6-8 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ψηθούν καλά και να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.
- Αφαιρέστε τις μπριζόλες από το τηγάνι και αφήστε τις να ξεκουραστούν για μερικά λεπτά.
- Σερβίρετε τις μπριζόλες ζεστές και απολαύστε τις με τη συνοδευτική σας σάλτσα