Χοιρινά Σουβλάκια

admin
1 Λεπτά
1 Λεπτά

Τα χοιρινά σουβλάκια είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα στην ελληνική κουζίνα και αποτελούν ιδανική επιλογή για ένα γευστικό και θρεπτικό γεύμα.

Υλικά:

  • 500 γρ. χοιρινό κρέας, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1/2 κ.φ. θυμάρι
  • 1/2 κ.φ. κύμινο
  • 1/2 κ.φ. πάπρικα
  • 1/2 κ.φ. σκόνη σκόρδου
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ξυλάκια για τα σουβλάκια
  • Ψωμί πίτα, ντομάτα, κρεμμύδι, σως τζατζίκι για σερβίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύστε το θυμάρι, το κύμινο, την πάπρικα και τη σκόνη σκόρδου.
  2. Προσθέστε το χοιρινό κρέας στο μπολ και ανακατέψτε καλά.
  3. Προσθέστε τον χυμό από ένα λεμόνι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι στο μπολ και ξαναανακατέψτε.
  4. Καλύψτε το μπολ με μεμβράνη και αφήστε το να αναπαύσει στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, ή καλύτερα όλη τη νύχτα.
  5. Βρέξτε τα ξυλάκια και στρώστε τα σουβλάκια στα ξυλάκια.
  6. Στη συνέχεια, ψήστε τα σουβλάκια σε μεσαία φωτιά σε μια σχάρα μέχρι να ψηθούν καλά, περίπου 8-10 λεπτά από κάθε πλευρά.
  7. Καθώς ψήνονται τα σουβλάκια, περιστρέφετε τα περιοδικά ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.
  8. Όταν τα σουβλάκια είναι έτοιμα, σερβίρετε τα με ψωμί πίτα, ντομάτα, κρεμμύδι και σως τζατζίκι.
Μοιραστείτε το: