Χειροποίητα Σπιτικά Μακαρόνια

admin
2 Λεπτά
2 Λεπτά

Αυτή η συνταγή είναι για χειροποίητα σπιτικά μακαρόνια. Είναι αρκετά εύκολο να φτιάξετε στο σπίτι σας μακαρόνια και μπορείτε να προσαρμόσετε τη συνταγή σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Υλικά:

  • 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • Άφθονο νερό για βρασμό

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεσαίο μεγέθους μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι και το αλάτι.
  2. Στο κέντρο του αλευριού, φτιάξτε μια κοίλη και ρίξτε τα αυγά.
  3. Με ένα πιρούνι, χτυπήστε τα αυγά και σταδιακά αναμείξτε το αλεύρι με τα αυγά μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή ζύμη.
  4. Αν χρειάζεται, προσθέστε λίγο νερό ή αλεύρι για να ρυθμίσετε την υφή της ζύμης.
  5. Σε ένα επίπεδο και αλευρωμένο πάγκο, αναδεύστε τη ζύμη για 5-10 λεπτά μέχρι να γίνει απαλή και λεία.
  6. Χωρίστε τη ζύμη σε πέντε μικρότερα κομμάτια και τα πλάθετε σε μια κύλινδρο μορφή.
  7. Με ένα καλούπι μακαρονιών ή ένα μαχαίρι, κόψτε τη ζύμη σε ταινίες.
  8. Σε ένα μεγάλο κατσαρολάκι, βράστε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για περίπου 2-3 λεπτά.
  9. Στραγγίστε τα μακαρόνια και σερβίρετε με την αγαπημένη σας σάλτσα, όπως σάλτσα ντομάτας, πέστο, σάλτσα από κρέμα γάλακτος και τυρί, ή ακόμα και με απλό ελαιόλαδο και τυρί Parmesan. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λαχανικά ή μαριναρισμένο κρέας για περισσότερη γεύση και θρεπτική αξία.
Μοιραστείτε το: