Αυτή η συνταγή είναι για χειροποίητα σπιτικά μακαρόνια. Είναι αρκετά εύκολο να φτιάξετε στο σπίτι σας μακαρόνια και μπορείτε να προσαρμόσετε τη συνταγή σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
Υλικά:
- 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 μεγάλα αυγά
- 1 κ.γ. αλάτι
- Άφθονο νερό για βρασμό
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεσαίο μεγέθους μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι και το αλάτι.
- Στο κέντρο του αλευριού, φτιάξτε μια κοίλη και ρίξτε τα αυγά.
- Με ένα πιρούνι, χτυπήστε τα αυγά και σταδιακά αναμείξτε το αλεύρι με τα αυγά μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή ζύμη.
- Αν χρειάζεται, προσθέστε λίγο νερό ή αλεύρι για να ρυθμίσετε την υφή της ζύμης.
- Σε ένα επίπεδο και αλευρωμένο πάγκο, αναδεύστε τη ζύμη για 5-10 λεπτά μέχρι να γίνει απαλή και λεία.
- Χωρίστε τη ζύμη σε πέντε μικρότερα κομμάτια και τα πλάθετε σε μια κύλινδρο μορφή.
- Με ένα καλούπι μακαρονιών ή ένα μαχαίρι, κόψτε τη ζύμη σε ταινίες.
- Σε ένα μεγάλο κατσαρολάκι, βράστε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για περίπου 2-3 λεπτά.
- Στραγγίστε τα μακαρόνια και σερβίρετε με την αγαπημένη σας σάλτσα, όπως σάλτσα ντομάτας, πέστο, σάλτσα από κρέμα γάλακτος και τυρί, ή ακόμα και με απλό ελαιόλαδο και τυρί Parmesan. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λαχανικά ή μαριναρισμένο κρέας για περισσότερη γεύση και θρεπτική αξία.