Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για όσους θέλουν να απολαύσουν ένα υγιεινό και νόστιμο σνακ ή πρωινό, γεμάτο με βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε υγιεινά λιπαρά οξέα και φυτικές ίνες, ενώ τα λαχανικά που προσθέτετε προσφέρουν βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά.
Υλικά:
- 2 φέτες ψωμί του τοστ
- 1 μέτριο αβοκάντο, ωρίμανσης
- 1 καρότο, ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κολοκυθάκι, ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
- Αλάτι και πιπέρι, για γεύση
Εκτέλεση:
- Αρχικά, καθαρίστε το αβοκάντο και αφαιρέστε το κουκούτσι και το σπόρο.
- Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, ανακατέψτε το αβοκάντο μέχρι να γίνει μαλακό και κρεμώδες.
- Προσθέστε το κόκκινο κρεμμύδι, το κολοκυθάκι, το καρότο, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και τo πιπέρι και ανακατέψτε καλά.
- Στη συνέχεια, ψήστε τις φέτες ψωμιού τοστ στην τοστιέρα ή στο φούρνο, μέχρι να γίνουν χρυσαφί και τραγανές.
- Όταν τα τοστ είναι έτοιμα, απλώστε μια ποσότητα από τη μίξη του αβοκάντο σε κάθε φέτα ψωμιού τοστ.
- Σερβίρετε αμέσως και απολαύστε.