Τόστ με Αβοκάντο

admin
1 Λεπτά
1 Λεπτά

Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για όσους θέλουν να απολαύσουν ένα υγιεινό και νόστιμο σνακ ή πρωινό, γεμάτο με βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε υγιεινά λιπαρά οξέα και φυτικές ίνες, ενώ τα λαχανικά που προσθέτετε προσφέρουν βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά.

Υλικά:

  • 2 φέτες ψωμί του τοστ
  • 1 μέτριο αβοκάντο, ωρίμανσης
  • 1 καρότο, ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κολοκυθάκι, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • Αλάτι και πιπέρι, για γεύση

Εκτέλεση:

  1. Αρχικά, καθαρίστε το αβοκάντο και αφαιρέστε το κουκούτσι και το σπόρο.
  2. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, ανακατέψτε το αβοκάντο μέχρι να γίνει μαλακό και κρεμώδες.
  3. Προσθέστε το κόκκινο κρεμμύδι, το κολοκυθάκι, το καρότο, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και τo πιπέρι και ανακατέψτε καλά.
  4. Στη συνέχεια, ψήστε τις φέτες ψωμιού τοστ στην τοστιέρα ή στο φούρνο, μέχρι να γίνουν χρυσαφί και τραγανές.
  5. Όταν τα τοστ είναι έτοιμα, απλώστε μια ποσότητα από τη μίξη του αβοκάντο σε κάθε φέτα ψωμιού τοστ.
  6. Σερβίρετε αμέσως και απολαύστε.
Μοιραστείτε το: