Τηγανητές Πατάτες

admin
1 Λεπτά
1 Λεπτά

Οι τηγανιτές πατάτες είναι φέτες πατάτας που τηγανίζονται σε λάδι μέχρι να γίνουν χρυσαφί και τραγανές.

Υλικά:

  • 4 μεσαίες πατάτες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Ξεπλύνετε καλά τις πατάτες και κόψτε τις σε φέτες με πάχος περίπου 0,5 εκατοστά.
  2. Απλώστε τις πατάτες σε ένα καθαρό πανί για να απορροφήσετε την υγρασία.
  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  4. Προσθέστε τις πατάτες στο τηγάνι με μια κουτάλα και ανακατέψτε καλά.
  5. Αφήστε τις πατάτες να ψηθούν σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα για περίπου 10-12 λεπτά, ή μέχρι να γίνουν χρυσαφί και τραγανές.
  6. Αφαιρέστε τις πατάτες από τη φωτιά και αποστραγγίστε το περίσσιο λάδι με μια σουπιέρα με τρύπες ή με ένα κουτάλι.
  7. Πασπαλίστε τις τηγανιτές πατάτες με αλάτι και πιπέρι και σερβίρετε αμέσως.
Μοιραστείτε το: