Οι τηγανιτές πατάτες είναι φέτες πατάτας που τηγανίζονται σε λάδι μέχρι να γίνουν χρυσαφί και τραγανές.
Υλικά:
- 4 μεσαίες πατάτες
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
- Ξεπλύνετε καλά τις πατάτες και κόψτε τις σε φέτες με πάχος περίπου 0,5 εκατοστά.
- Απλώστε τις πατάτες σε ένα καθαρό πανί για να απορροφήσετε την υγρασία.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέστε τις πατάτες στο τηγάνι με μια κουτάλα και ανακατέψτε καλά.
- Αφήστε τις πατάτες να ψηθούν σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα για περίπου 10-12 λεπτά, ή μέχρι να γίνουν χρυσαφί και τραγανές.
- Αφαιρέστε τις πατάτες από τη φωτιά και αποστραγγίστε το περίσσιο λάδι με μια σουπιέρα με τρύπες ή με ένα κουτάλι.
- Πασπαλίστε τις τηγανιτές πατάτες με αλάτι και πιπέρι και σερβίρετε αμέσως.