Οι τσιπούρες στη σχάρα είναι ένα δημοφιλές και αγαπημένο πιάτο στην Ελλάδα και στις περισσότερες παραθαλάσσιες περιοχές. Η επιλογή των καλύτερων τσιπούρων σε συνδυασμό με τον σωστό τρόπο παρασκευής τους στη σχάρα, οδηγεί σε ένα φρέσκο, λαχταριστό και υγιεινό γεύμα.
Υλικά:
- 1-2 τσιπούρες, καθαρισμένες και χωρίς κεφάλι
- 1 λεμόνι
- 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι
- φρέσκο θυμάρι (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνετε τη σχάρα σε μέτρια ένταση φωτιά.
- Πλένετε και στεγνώνετε τις τσιπούρες και κόβετε το κεφάλι τους αν δεν έχει ήδη αφαιρεθεί.
- Κόβετε το λεμόνι σε φέτες.
- Σκεπάζετε καλά τις τσιπούρες με ελαιόλαδο και αλατοπίπερο, και τις τοποθετείτε στη σχάρα.
- Ψήνετε τις τσιπούρες για περίπου 5-6 λεπτά ανά πλευρά, ανάλογα με το μέγεθός τους. Μπορείτε να ελέγχετε αν είναι έτοιμες με ένα πιρούνι, όταν η σάρκα είναι λευκή και αποχωρίζεται εύκολα από το κόκκαλο.
- Σερβίρετε τις τσιπούρες με τις φέτες λεμονιού και διακοσμήστε με θυμάρι (προαιρετικά).