Τσιπούρες στη Σχάρα

admin
1 Λεπτά
1 Λεπτά

Οι τσιπούρες στη σχάρα είναι ένα δημοφιλές και αγαπημένο πιάτο στην Ελλάδα και στις περισσότερες παραθαλάσσιες περιοχές. Η επιλογή των καλύτερων τσιπούρων σε συνδυασμό με τον σωστό τρόπο παρασκευής τους στη σχάρα, οδηγεί σε ένα φρέσκο, λαχταριστό και υγιεινό γεύμα.

Υλικά:

  • 1-2 τσιπούρες, καθαρισμένες και χωρίς κεφάλι
  • 1 λεμόνι
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι
  • φρέσκο θυμάρι (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνετε τη σχάρα σε μέτρια ένταση φωτιά.
  2. Πλένετε και στεγνώνετε τις τσιπούρες και κόβετε το κεφάλι τους αν δεν έχει ήδη αφαιρεθεί.
  3. Κόβετε το λεμόνι σε φέτες.
  4. Σκεπάζετε καλά τις τσιπούρες με ελαιόλαδο και αλατοπίπερο, και τις τοποθετείτε στη σχάρα.
  5. Ψήνετε τις τσιπούρες για περίπου 5-6 λεπτά ανά πλευρά, ανάλογα με το μέγεθός τους. Μπορείτε να ελέγχετε αν είναι έτοιμες με ένα πιρούνι, όταν η σάρκα είναι λευκή και αποχωρίζεται εύκολα από το κόκκαλο.
  6. Σερβίρετε τις τσιπούρες με τις φέτες λεμονιού και διακοσμήστε με θυμάρι (προαιρετικά).
Μοιραστείτε το: