Τσιπούρα με Πατάτες στο Φούρνο

admin
1 Λεπτά
1 Λεπτά

Η τσιπούρα με πατάτες στο φούρνο είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα στην ελληνική κουζίνα, καθώς συνδυάζει τη φρεσκάδα της θαλασσινής γεύσης με την κρεμώδη υφή από τις πατάτες.

Υλικά:

  • 4 μικρές τσιπούρες
  • 4 μεγάλες πατάτες, κομμένες σε φέτες
  • 2 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 κλαδάκια φρέσκο ​​θυμάρι, ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. ξερό θυμάρι
  • 1 κ.σ. ξερό ορégανο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Λάδι ελιάς
  • Λεμόνι για σερβίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
  2. Βάλτε τις φέτες πατάτας σε μια μεγάλη λαδόκολλα και προσθέστε το κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο θυμάρι. Προσθέστε λίγο αλάτι και πιπέρι, ξερό θυμάρι, ξερό ορέγανο και 2 κ.σ. λάδι ελιάς και ανακατέψτε καλά.
  3. Βάλτε τις φέτες πατάτας στον πάτο ενός μεγάλου ταψιού και τοποθετήστε τις τσιπούρες στην κορυφή τους.
  4. Περιχύστε τις τσιπούρες με λίγο λάδι ελιάς και προσθέστε λίγο αλάτι και πιπέρι.
  5. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30-35 λεπτά, μέχρι οι πατάτες να είναι χρυσαφί και οι τσιπούρες να είναι ψημένες και να έχουν μια ωραία χρυσαφί κρούστα.
  6. Σερβίρετε ζεστό, στο ταψί ή σε ένα μεγάλο πιάτο, μαζί με λεπτές φέτες λεμονιού για να προσθέσετε λίγη οξύτητα και φρεσκάδα.
Μοιραστείτε το: