Η τσιπούρα με πατάτες στο φούρνο είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα στην ελληνική κουζίνα, καθώς συνδυάζει τη φρεσκάδα της θαλασσινής γεύσης με την κρεμώδη υφή από τις πατάτες.
Υλικά:
- 4 μικρές τσιπούρες
- 4 μεγάλες πατάτες, κομμένες σε φέτες
- 2 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένα
- 1 κ.σ. ξερό θυμάρι
- 1 κ.σ. ξερό ορégανο
- Αλάτι και πιπέρι
- Λάδι ελιάς
- Λεμόνι για σερβίρισμα
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
- Βάλτε τις φέτες πατάτας σε μια μεγάλη λαδόκολλα και προσθέστε το κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο θυμάρι. Προσθέστε λίγο αλάτι και πιπέρι, ξερό θυμάρι, ξερό ορέγανο και 2 κ.σ. λάδι ελιάς και ανακατέψτε καλά.
- Βάλτε τις φέτες πατάτας στον πάτο ενός μεγάλου ταψιού και τοποθετήστε τις τσιπούρες στην κορυφή τους.
- Περιχύστε τις τσιπούρες με λίγο λάδι ελιάς και προσθέστε λίγο αλάτι και πιπέρι.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30-35 λεπτά, μέχρι οι πατάτες να είναι χρυσαφί και οι τσιπούρες να είναι ψημένες και να έχουν μια ωραία χρυσαφί κρούστα.
- Σερβίρετε ζεστό, στο ταψί ή σε ένα μεγάλο πιάτο, μαζί με λεπτές φέτες λεμονιού για να προσθέσετε λίγη οξύτητα και φρεσκάδα.