Τραγανό Τόστ με Αβοκάντο και Αυγό

admin
1 Λεπτά
1 Λεπτά

Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για όσους θέλουν ένα υγιεινό και γευστικό πρωινό ή σνακ που θα τους δώσει ενέργεια και θρεπτικά συστατικά. Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε υγιεινά λιπαρά οξέα, φυτικές ίνες και βιταμίνες, ενώ τα αυγά είναι μια πλούσια πηγή πρωτεΐνης και βιταμινών.

Υλικά:

  • 2 φέτες ψωμί του τοστ
  • 1 μέτριο αβοκάντο, ωρίμανσης
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι, για τη γεύση

Εκτέλεση:

  1. Κόψτε το αβοκάντο στη μέση και αφαιρέστε το κουκούτσι και το σπόρο. Ανακατέψτε το αβοκάντο μέχρι να γίνει μαλακό και κρεμώδες.
  2. Ψήστε τα αυγά σε ένα τηγάνι, στο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά μέχρι να κατανεμηθούν τα λευκά και ο κρόκος να πήξει. Αλατοπιπερώστε τα αυγά κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
  3. Ψήστε τις φέτες ψωμιού τοστ στην τοστιέρα ή στο φούρνο, μέχρι να γίνουν χρυσαφί και τραγανές.
  4. Απλώστε μια ποσότητα αβοκάντο σε κάθε φέτα ψωμιού τοστ.
  5. Πάνω από το αβοκάντο, τοποθετήστε ένα αυγό σε κάθε φέτα ψωμιού.
  6. Σερβίρετε τα τραγανά τόστ αμέσως, αλατοπιπερωμένα κατά προτίμηση.
Μοιραστείτε το: