Τραγανά Νιόκι με Μανιτάρια

admin
2 Λεπτά
2 Λεπτά

Νιόκι με Μανιτάρια είναι μια εύκολη και νόστιμη συνταγή που συνδυάζει τα αγαπημένα μας νιόκι με τη γεύση των φρέσκων μανιταριών. Η σάλτσα με βάση την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα κάνει αυτό το πιάτο πλούσιο και κρεμώδες.

Υλικά:

  • 500 γραμμάρια νιόκι
  • 500 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • 1 κούπα γάλα
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 1/2 κούπα τριμμένο παρμεζάνα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φρέσκο βασιλικό ή θυμάρι για στολισμό (προαιρετικό)

Εκτέλεση:

  1. Βράστε τα νιόκι σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Στραγγίστε και αφήστε στην άκρη.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και το κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 2-3 λεπτά.
  3. Προσθέστε τα μανιτάρια στην κατσαρόλα και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν και να χάσουν το νερό τους, περίπου 5-7 λεπτά.
  4. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε καλά, μέχρι να ενσωματωθεί με τα μανιτάρια και τα λαχανικά.
  5. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε καλά. Αναμείξτε τα νιόκι με τα μανιτάρια στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά, μέχρι να καλυφθούν τα νιόκι με τη σάλτσα.
  6. Προσθέστε την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατέψτε καλά, μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως με τη σάλτσα.
  7. Γευτείτε το φαγητό σας και προσθέστε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα σας. Αν θέλετε, στολίστε το πιάτο με φρέσκο βασιλικό ή θυμάρι.
Μοιραστείτε το: