Τούρτα Φουντουκιού

admin
2 Λεπτά
2 Λεπτά

Η τούρτα φουντουκιού είναι καλή επιλογή που σίγουρα θα ικανοποιήσει την επιθυμία σας για κάτι νόστιμο. Αυτή η συνταγή θα σας βοηθήσει να φτιάξετε μια μαλακή τούρτα με έντονη γεύση φουντουκιού.

Υλικά:

  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 4 αυγά
  • 2 κ.σ. βανίλια
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 150 γρ. αλεσμένα φουντούκια
  • 200 ml γάλα

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και βουτυρώνετε μια φόρμα για τούρτα.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
  3. Σε ένα δεύτερο μπολ, χτυπάτε το βούτυρο μέχρι να γίνει αφράτο και προσθέτετε τη ζάχαρη, τη βανίλια και τα αυγά ένα ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
  4. Προσθέτετε τα αλεσμένα φουντούκια στο μπολ με τα υγρά υλικά και ανακατεύετε καλά.
  5. Προσθέτετε το μείγμα αλεύρι-μπέικιν πάουντερ στο μπολ με τα υγρά υλικά, αλλάζοντας ανάμεσα στα υγρά υλικά και το αλεύρι.
  6. Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να γίνει μια λεία ζύμη.
  7. Προσθέτετε σταδιακά το γάλα, συνεχίζοντας να ανακατεύετε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη.
  8. Σκεπάστε τη φόρμα για τούρτα με λαδόχαρτο και ρίχνετε το μείγμα της τούρτας μέσα στη φόρμα.
  9. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40-45 λεπτά, μέχρι να γίνει χρυσαφί (εισάγετε ένα μαχαίρι στη μέση της τούρτας και βγάλτε το: αν βγει καθαρό, η τούρτα είναι έτοιμη).
  10. Αφήνετε την τούρτα να κρυώσει για 10-15 λεπτά πριν την αφαιρέσετε από τη φόρμα και την σερβίρετε.
  11. Στολίστε την τούρτα με αλεσμένα φουντούκια, σαντιγί ή άλλα αγαπημένα σας στολίσματα.
Μοιραστείτε το: