Η τούρτα φουντουκιού είναι καλή επιλογή που σίγουρα θα ικανοποιήσει την επιθυμία σας για κάτι νόστιμο. Αυτή η συνταγή θα σας βοηθήσει να φτιάξετε μια μαλακή τούρτα με έντονη γεύση φουντουκιού.
Υλικά:
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γρ. ζάχαρη
- 200 γρ. βούτυρο
- 4 αυγά
- 2 κ.σ. βανίλια
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 150 γρ. αλεσμένα φουντούκια
- 200 ml γάλα
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και βουτυρώνετε μια φόρμα για τούρτα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
- Σε ένα δεύτερο μπολ, χτυπάτε το βούτυρο μέχρι να γίνει αφράτο και προσθέτετε τη ζάχαρη, τη βανίλια και τα αυγά ένα ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
- Προσθέτετε τα αλεσμένα φουντούκια στο μπολ με τα υγρά υλικά και ανακατεύετε καλά.
- Προσθέτετε το μείγμα αλεύρι-μπέικιν πάουντερ στο μπολ με τα υγρά υλικά, αλλάζοντας ανάμεσα στα υγρά υλικά και το αλεύρι.
- Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να γίνει μια λεία ζύμη.
- Προσθέτετε σταδιακά το γάλα, συνεχίζοντας να ανακατεύετε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη.
- Σκεπάστε τη φόρμα για τούρτα με λαδόχαρτο και ρίχνετε το μείγμα της τούρτας μέσα στη φόρμα.
- Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40-45 λεπτά, μέχρι να γίνει χρυσαφί (εισάγετε ένα μαχαίρι στη μέση της τούρτας και βγάλτε το: αν βγει καθαρό, η τούρτα είναι έτοιμη).
- Αφήνετε την τούρτα να κρυώσει για 10-15 λεπτά πριν την αφαιρέσετε από τη φόρμα και την σερβίρετε.
- Στολίστε την τούρτα με αλεσμένα φουντούκια, σαντιγί ή άλλα αγαπημένα σας στολίσματα.