Τηγανητός μπακαλιάρος είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα της Μεσογειακής κουζίνας. Είναι εύκολο να ετοιμαστεί και πολύ νόστιμο, κάνοντάς το ιδανικό για ένα γεύμα ή ένα απλό και γρήγορο σνακ.
Υλικά:
- 500 γρ. μπακαλιάρο, καθαρισμένο από το κόκκαλο και κομμένο σε κομμάτια
- 1 κ.σ. αλεύρι
- 1 κ.γ. baking powder
- αλάτι και πιπέρι
- 1 κ.σ. αλεσμένο ανανά
- 1 κ.σ. αλεσμένη κανέλα
- 1 αυγό
- 1/2 φλιτζάνι μπύρα
- λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι, το πιπέρι, το αλεσμένο ανανά και την κανέλα.
- Χτυπάτε το αυγό και το προσθέτετε στο μπολ με το αλεύρι. Προσθέτετε τη μπύρα και ανακατεύετε καλά μέχρι να προκύψει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Αδειάζετε το μίγμα σε ένα μεγάλο πιάτο και βουτάτε τα κομμάτια μπακαλιάρου στο μίγμα.
- Σε μια βαθιά τηγανιέρα, ζεσταίνετε αρκετό λάδι και ζεσταίνετε σε μέτρια έως υψηλή φωτιά.
- Μόλις το λάδι ζεσταθεί, τοποθετείτε απαλά τα κομμάτια μπακαλιάρου στην τηγανιέρα. Μην προσθέτετε πάρα πολλά κομμάτια μπακαλιάρου ταυτόχρονα, καθώς μπορεί να μειωθεί η θερμοκρασία του λαδιού και να μην τηγανιστούν σωστά.
- Ψήνετε το μπακαλιάρο για 3-4 λεπτά ανά πλευρά, μέχρι να γίνει χρυσό και τραγανό. Όταν το πρώτο κομμάτι είναι έτοιμο, τοποθετήστε το σε ένα πιάτο με χαρτοπετσέτα για να αφαιρέσετε το λάδι και επαναλάβετε τη διαδικασία για τα υπόλοιπα κομμάτια.
- Σερβίρετε το τηγανητό μπακαλιάρο ζεστό, μαζί με λεμόνι και με μια σαλάτα, αν θέλετε.