Τηγανίτες Μπανάνας

admin
2 Λεπτά
2 Λεπτά

Οι τηγανίτες μπανάνας είναι το τέλειο πρωινό για ένα πρωινό Σαββατοκύριακου. Αυτή η συνταγή είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε υπερώριμες μπανάνες, κάνοντας γλυκές, ελαφριές και αφράτες τηγανίτες.

Υλικά:

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 1/4 φλιτζάνι πουρέ ώριμες μπανάνες (3 μικρές ή 2 μεγάλες μπανάνες)
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 φλιτζάνι βουτυρόγαλα
  • 1/3 φλιτζάνι πλήρες γάλα
  • 1/4 φλιτζάνι φυτικό λάδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Σπρέι μαγειρικής

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, την κανέλα και το αλάτι.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί τις πολτοποιημένες μπανάνες και τα αυγά. Προσθέστε το βουτυρόγαλα, το πλήρες γάλα, το λάδι και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε
  3. Προσθέστε τα ξηρά υλικά στα υγρά υλικά και χτυπήστε μέχρι να γίνουν όλα τα υλικά ένα λείο κουρκούτι. Δεν πειράζει αν το κουρκούτι σας έχει ελάχιστους μικρούς σβόλους. Μην ανακατεύετε υπερβολικά.
  4. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Ψεκάστε με μαγειρικό σπρέι.
  5. Ρίξτε 1/3 φλιτζάνι ζύμη στο τηγάνι. Εάν έχετε χώρο, επαναλάβετε για να σχηματίσετε 2 με 4 τηγανίτες, χωρίς να ακουμπούν οι άκρες τους, ανάλογα με το μέγεθος του ταψιού ή του ταψιού σας. Μαγειρέψτε μέχρι να δείτε φυσαλίδες να έρχονται στην επιφάνεια της τηγανίτας και οι άκρες να φαίνονται ψημένες, περίπου 3 λεπτά. Αναποδογυρίστε και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει από την άλλη πλευρά και να ψηθεί, περίπου 2 λεπτά. Μεταφέρετε τις ψημένες τηγανίτες σε ένα πιάτο σερβιρίσματος.
Μοιραστείτε το: