Τηγανίτες αμερικανικού τύπου με ανανά και μπανάνα

admin
2 Λεπτά
2 Λεπτά
Τηγανίτες αμερικανικού τύπου με ανανά και μπανάνα

Οι τιγανίτες με μπανάνα και ανανά είναι ένα αγαπημένο πιάτο της αμερικανικής κουζίνας, που συνδυάζει τη γλυκιά γεύση των φρούτων με το τραγανό και αφράτο κέλυφος των τιγανιτών. Αυτή η συνταγή είναι απλή και γρήγορη, καθιστώντας την ιδανική για ένα γρήγορο πρωινό ή επιδόρπιο.Αυτή η συνταγή μπορεί να προσαρμοστεί στο γούστο σας, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερη ζάχαρη για πιο γλυκές τιγανίτες, ή περισσότερα φρούτα για πιο φρουτένιες. Αυτό το πιάτο είναι ιδανικό για ένα πλούσιο και αφράτο πρωινό ή για ένα γλυκό επιδόρπιο μετά από μια βραδινή σας βόλτα.

Συστατικά

  • 100g/4oz φρέσκο ​​ή στραγγισμένο κονσερβοποιημένο ανανά
  • μπανάνα , κομμένη σε φέτες
  • 100 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαφριά ζάχαρη μοσχοβάντα
  • αυγό
  • 100 ml γάλα
  • ηλιέλαιο , για τηγάνισμα
  • Ελληνικό γιαούρτι και σιρόπι σφενδάμου, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόψτε τον ανανά και κόψτε σε φέτες τη μπανάνα. 
  2. Ρίξτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά.
  3. Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και σπάμε το αυγό, μετά ανακατεύουμε σταδιακά το αυγό στο αλεύρι, προσθέτοντας το γάλα σταδιακά για να γίνει ένα απαλό κουρκούτι.
  4. Προσθέστε τον ανανά και την μπανάνα.
  5. Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτουμε το κουρκούτι σε γεμάτες κουταλιές της σούπας, χωριστά καλά για να απλωθούν.
  6. Όταν εμφανιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια, αναποδογυρίστε τις τηγανίτες και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν.
  7. Μαγειρέψτε όλες τις τηγανίτες και διατηρήστε τις ζεστές.
  8. Σερβίρουμε 2-3 τηγανίτες με μια κουταλιά γιαούρτι και περιχυμένο λίγο σιρόπι σφενδάμου.

Μοιραστείτε το: