Οι τιγανίτες με μπανάνα και ανανά είναι ένα αγαπημένο πιάτο της αμερικανικής κουζίνας, που συνδυάζει τη γλυκιά γεύση των φρούτων με το τραγανό και αφράτο κέλυφος των τιγανιτών. Αυτή η συνταγή είναι απλή και γρήγορη, καθιστώντας την ιδανική για ένα γρήγορο πρωινό ή επιδόρπιο.Αυτή η συνταγή μπορεί να προσαρμοστεί στο γούστο σας, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερη ζάχαρη για πιο γλυκές τιγανίτες, ή περισσότερα φρούτα για πιο φρουτένιες. Αυτό το πιάτο είναι ιδανικό για ένα πλούσιο και αφράτο πρωινό ή για ένα γλυκό επιδόρπιο μετά από μια βραδινή σας βόλτα.
Συστατικά
- 100g/4oz φρέσκο ή στραγγισμένο κονσερβοποιημένο ανανά
- 1 μπανάνα , κομμένη σε φέτες
- 100 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 3 κουταλιές της σούπας ελαφριά ζάχαρη μοσχοβάντα
- 1 αυγό
- 100 ml γάλα
- ηλιέλαιο , για τηγάνισμα
- Ελληνικό γιαούρτι και σιρόπι σφενδάμου, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Ψιλοκόψτε τον ανανά και κόψτε σε φέτες τη μπανάνα.
- Ρίξτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά.
- Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και σπάμε το αυγό, μετά ανακατεύουμε σταδιακά το αυγό στο αλεύρι, προσθέτοντας το γάλα σταδιακά για να γίνει ένα απαλό κουρκούτι.
- Προσθέστε τον ανανά και την μπανάνα.
- Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτουμε το κουρκούτι σε γεμάτες κουταλιές της σούπας, χωριστά καλά για να απλωθούν.
- Όταν εμφανιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια, αναποδογυρίστε τις τηγανίτες και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν.
- Μαγειρέψτε όλες τις τηγανίτες και διατηρήστε τις ζεστές.
- Σερβίρουμε 2-3 τηγανίτες με μια κουταλιά γιαούρτι και περιχυμένο λίγο σιρόπι σφενδάμου.