Ταϊλανδέζικο ψάρι στον ατμό

admin
2 Λεπτά
2 Λεπτά
ταιλανδέζικο ψάρι στον ατμό

Η Ταϊλανδέζικη κουζίνα είναι γνωστή για τα πλούσια αρώματα και τις εκλεπτυσμένες γεύσεις της. Το ψάρι στον ατμό είναι μια από τις δημοφιλέστερες συνταγές της Ταϊλανδέζικης κουζίνας, καθώς είναι ελαφρύ, υγιεινό και γεμάτο από αρώματα.

Συστατικά

  • 2 φιλέτα πέστροφας , το καθένα με βάρος περίπου 140 g/5oz
  • ένα μικρό κουμπί φρέσκου τζίντζερ ρίζας , ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο , ψιλοκομμένη
  • 1 μικρό κόκκινο τσίλι (όχι πτηνού), ξεσποριασμένο και ψιλοκομμένο
  • τριμμένο ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ
  • 3 baby pak choi , το καθένα σε τέταρτα κατά μήκος
  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας

Eκτέλεση

  1. Φωλιάζουμε τα φιλέτα ψαριού δίπλα δίπλα σε ένα μεγάλο τετράγωνο αλουμινόχαρτο και σκορπίζουμε από πάνω το τζίντζερ, το σκόρδο, το τσίλι και το ξύσμα λάιμ.
  2.  Περιχύστε από πάνω το χυμό λάιμ και στη συνέχεια σκορπίστε τα κομμάτια του pak choi γύρω και πάνω από το ψάρι. 
  3. Ρίξτε τη σάλτσα σόγιας πάνω από το pak choi και σφραγίστε χαλαρά το αλουμινόχαρτο για να γίνει μια συσκευασία, φροντίζοντας να αφήσετε χώρο στο επάνω μέρος για να κυκλοφορήσει ο ατμός καθώς ψήνεται το ψάρι.
  4. Βράζουμε στον ατμό για 15 λεπτά. Αν δεν έχετε ατμομάγειρα, βάλτε το δέμα σε ένα αντιθερμικό πιάτο πάνω από ένα τηγάνι με νερό που σιγοβράζει, καλύψτε με ένα καπάκι και βράστε τον ατμό.

Μοιραστείτε το: