Ταπενάδα σκορδαλιά

admin
1 Λεπτά
1 Λεπτά
Ταπενάδα Σκορδαλιά

Συστατικά

  • 800 γραμμάρια αλευρώδεις πατάτες (όπως Maris Piper), κομμένες σε ίσα κομμάτια
  • σκελίδες σκόρδο
  • 150 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού ταπενάδα μαύρης ή πράσινης ελιάς

Εκτέλεση

  1. Βράστε ένα μεγάλο τηγάνι με αλατισμένο νερό, προσθέστε τις πατάτες και μαγειρέψτε για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Εν τω μεταξύ, συνθλίβουμε το σκόρδο με 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, χρησιμοποιώντας γουδοχέρι και γουδί, για να σχηματιστεί μια πάστα.
  3. Στραγγίστε τις πατάτες και αφήστε τις να στεγνώσουν στον ατμό για μερικά λεπτά και μετά περάστε τις μέσα από ένα ρύζι σε ένα μπολ (ή δείτε την άκρη, παρακάτω).
  4. Ανακατεύουμε μέσα την πάστα σκόρδου και προσθέτουμε σταδιακά το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας καλά μέχρι να έχουμε κρεμώδεις, ελαφριές πατάτες.
  5. Ανακατεύουμε με το ξύδι από κόκκινο κρασί και την ταπενάδα. Διατηρήστε το ζεστό κάτω από αλουμινόχαρτο μέχρι να το σερβίρετε.
  6. Αυτή η συνταγή ταιριάζει καλά με το αργόψημένο ώμο της Rosie από αρνί και κοκκινιστό καλοκαιρινό λαχανικό.

Μοιραστείτε το: