Τακίτο στο φούρνο

admin
2 Λεπτά
2 Λεπτά

Αυτά τα τακίτο είναι γεμάτα με μανιτάρια και λάχανο και κάνουν ένα υπέροχο ξεκίνημα της ημέρας.

Υλικά:

  • κουταλάκια του γλυκού φυτικό λάδι
  • φλιτζάνια μανιτάρια κρεμίνι ψιλοκομμένα
  • 3/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
  • 1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • φλιτζάνια ψιλοκομμένα φύλλα λάχανου
  • αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • ασπράδια αυγών, ελαφρώς χτυπημένα
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί Monterey Jack με jalapeños
  • 113 γραμ. πράσινο τσίλι, αστράγγιστο
  • (6 ιντσών) τορτίγιες από αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 1/4 φλιτζάνι σάλσα
  • προαιρετικά toppers: μεξικάνικη κρέμα, ψιλοκομμένος φρέσκος κόλιανδρος, φρέσκα κρεμμυδάκια σε φέτες και/ή μαύρες ελιές ψιλοκομμένες

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 425 βαθμούς (220 βαθμοί C). Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.

  2. Ζεσταίνουμε 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε μανιτάρια, πιπεριά και κρεμμύδι, μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει, ανακατεύοντας περιστασιακά, περίπου 4 λεπτά. Προσθέστε λάχανο. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να μαραθεί, περίπου 1 λεπτό. Αφαιρέστε από το τηγάνι.

  3. Προσθέστε τα αυγά και τα ασπράδια στο ζεστό τηγάνι. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, χωρίς να ανακατεύετε, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να δένει στον πάτο και στις άκρες. Με μια σπάτουλα, ανασηκώνουμε και διπλώνουμε το μερικώς ψημένο μείγμα των αυγών, ώστε η άψητη μερίδα να ρέει από κάτω. Συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι το μείγμα των αυγών να μαγειρευτεί αλλά να είναι ακόμα γυαλιστερό και υγρό, για 2 έως 3 λεπτά. Επιστρέψτε το μείγμα λαχανικών στο τηγάνι με τυρί και τσίλι. ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν.

  4. Γεμίστε κάθε τορτίγια με περίπου 1/3 φλιτζάνι γέμιση. τυλίξτε όσο πιο σφιχτά γίνεται. Τοποθετήστε τα taquitos, με την πλευρά της ραφής προς τα κάτω, στο έτοιμο ταψί, αφήνοντας χώρο μεταξύ τους. Αλείψτε ομοιόμορφα με τα υπόλοιπα 3 κουταλάκια του γλυκού λάδι.

  5. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα και να γίνουν τραγανά, περίπου 15 λεπτά. Σερβίρουμε με σάλσα και, αν θέλουμε, toppers.

 

Μοιραστείτε το: