Συκώτι Τηγανητό

admin
2 Λεπτά
2 Λεπτά

Το τηγανητό συκώτι είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που συνήθως σερβίρεται ως κυρίως πιάτο στα ελληνικά τραπέζια. Δίνει μια μοναδική γεύση και υφή που μπορεί να εκπλήξει ευχάριστα ακόμα και τους πιο απαιτητικούς.

Υλικά:

  • 1 κιλό συκώτι (από χοιρινό, αρνί, βοδινό ή κατσικίσιο)
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • αλεύρι για το τηγάνισμα
  • αλάτι και πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • λίγο χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

  1. Καθαρίστε το συκώτι και κόψτε το σε μικρά κομμάτια.
  2. Πλύνετε το συκώτι καλά και στραγγίξτε το καλά.
  3. Αλατοπιπερώστε το συκώτι και αλευρώστε το ελαφρά.
  4. Σε ένα τηγάνι, ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  5. Τοποθετήστε τα κομμάτια συκωτιού στο τηγάνι και τηγανίστε τα μέχρι να γίνουν χρυσαφί και να μαλακώσουν, για περίπου 10-15 λεπτά.
  6. Αφαιρέστε τα κομμάτια συκωτιού από το τηγάνι και αφήστε τα στην άκρη.
  7. Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  8. Σοτάρετε για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  9. Προσθέστε τη μουστάρδα, την πάπρικα και το θυμάρι στο τηγάνι και ανακατέψτε καλά.
  10. Προσθέστε τα κομμάτια συκωτιού πίσω στο τηγάνι και ανακατέψτε ξανά καλά, ώστε να καλυφθούν με την μίξη.
  11. Προσθέστε λίγο νερό (περίπου 1/2 φλιτζανιού) στο τηγάνι και ανακατέψτε ξανά.
  12. Καλύψτε το τηγάνι και αφήστε το συκώτι να σιγοβράσει στο χαμηλότερο επίπεδο θερμοκρασίας για περίπου 30-35 λεπτά.
  13. Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο ακόμη νερό για να μην ξεραθεί το πιάτο.
  14. Προσθέστε λίγο χυμό λεμονιού στο τηγάνι για να δώσετε μια ελαφριά οξύτητα στο πιάτο και σερβίρετε ζεστό.
Μοιραστείτε το: