Στραπατσάδα

admin
1 Λεπτά
1 Λεπτά

Η στραπατσάδα είναι ένα παραδοσιακό φαγητό που προέρχεται από τη Μακεδονία και αποτελείται από λαχανικά και αυγά. Μπορεί να σερβιριστεί ως κυρίως πιάτο ή ως πλευρικό πιάτο, ανάλογα με την περίσταση.

Υλικά:

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 2 μεσαίες ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 2 μεγάλες πατάτες, κομμένες σε κύβους
  • 5 αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φέτα, για σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ρίξτε το ελαιόλαδο και ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά.
  3. Προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει και να αρχίσει να καφτρίζει.
  4. Προσθέστε τις πιπεριές και συνεχίστε να σοτάρετε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  5. Προσθέστε τις πατάτες και συνεχίστε το σοτάρισμα για 10-15 λεπτά, ή μέχρι να ψηθούν ελαφρά και να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
  6. Προσθέστε τις ντομάτες και αλατοπιπερώστε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
  7. Σπάστε τα αυγά σε ένα μπολ και αλατοπιπερώστε. Ανακατέψτε τα αυγά και προσθέστε στο τηγάνι.
  8. Ανακατεύετε συχνά μέχρι να πήξουν τα αυγά και να μαγειρευτούν καλά. Αυτό θα πάρει περίπου 5-7 λεπτά.
  9. Αφαιρέστε από τη φωτιά και σερβίρετε ζεστό, παραλλήλα με φέτα αν το επιθυμείτε.
Μοιραστείτε το: