Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για ένα γευστικό πρωινό ή για ένα ελαφρύ μεσημεριανό. Είναι μια υγιεινή επιλογή που περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά όπως πρωτεΐνες, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά από τις ντομάτες.
Υλικά:
- 4 αυγά
- 2 ντομάτες
- 1/4 φλ. κρέμα γάλακτος
- 1/2 κ.γ. ξερό θυμάρι
- 1/2 κ.γ. ξερή ρίγανη
- Αλάτι και πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Φρέσκο βασιλικό (προαιρετικό)
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
- Κόψτε τις ντομάτες σε φέτες πάχους περίπου 1/2 εκατοστού και βάλτε τις σε ένα πιάτο. Αλατοπιπερώστε τις και ρίξτε από πάνω 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
- Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, το θυμάρι, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι μέχρι να γίνουν αφράτα.
- Σε ένα τηγάνι, ζεστάνετε το υπόλειμμα του ελαιολάδου σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε τα αυγά στο τηγάνι και ανακατέψτε συνεχώς μέχρι να πήξουν αλλά να είναι ακόμα υγρά. Απομακρύνετε από τη φωτιά.
- Βάλτε τις φέτες ντομάτας στο κάτω μέρος μιας μικρής φόρμας ή σε μια μικρί κατσαρόλα και πάνω τους τη μία μισή από τα αυγά. Προσθέστε μια ακόμα στρώση ντομάτας και τέλος το υπόλοιπο αυγό. Πιέστε ελαφρά για να εξασφαλίσετε ότι η μία στρώση κολλάει με την άλλη.
- Ψήστε τα αυγά στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να πήξουν εντελώς.
- Βγάλτε τη φόρμα από τον φούρνο και αφήστε τα αυγά να κρυώσουν λίγο πριν τα σερβίρετε. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε φρέσκο βασιλικό πάνω από τα αυγά πριν τα σερβίρετε.