Στοίβες Αυγών και Ντομάτας

admin
2 Λεπτά
2 Λεπτά

Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για ένα γευστικό πρωινό ή για ένα ελαφρύ μεσημεριανό. Είναι μια υγιεινή επιλογή που περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά όπως πρωτεΐνες, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά από τις ντομάτες.

Υλικά:

  • 4 αυγά
  • 2 ντομάτες
  • 1/4 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1/2 κ.γ. ξερό θυμάρι
  • 1/2 κ.γ. ξερή ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Φρέσκο βασιλικό (προαιρετικό)

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  2. Κόψτε τις ντομάτες σε φέτες πάχους περίπου 1/2 εκατοστού και βάλτε τις σε ένα πιάτο. Αλατοπιπερώστε τις και ρίξτε από πάνω 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
  3. Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, το θυμάρι, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι μέχρι να γίνουν αφράτα.
  4. Σε ένα τηγάνι, ζεστάνετε το υπόλειμμα του ελαιολάδου σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε τα αυγά στο τηγάνι και ανακατέψτε συνεχώς μέχρι να πήξουν αλλά να είναι ακόμα υγρά. Απομακρύνετε από τη φωτιά.
  5. Βάλτε τις φέτες ντομάτας στο κάτω μέρος μιας μικρής φόρμας ή σε μια μικρί κατσαρόλα και πάνω τους τη μία μισή από τα αυγά. Προσθέστε μια ακόμα στρώση ντομάτας και τέλος το υπόλοιπο αυγό. Πιέστε ελαφρά για να εξασφαλίσετε ότι η μία στρώση κολλάει με την άλλη.
  6. Ψήστε τα αυγά στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να πήξουν εντελώς.
  7. Βγάλτε τη φόρμα από τον φούρνο και αφήστε τα αυγά να κρυώσουν λίγο πριν τα σερβίρετε. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε φρέσκο βασιλικό πάνω από τα αυγά πριν τα σερβίρετε.
Μοιραστείτε το: