Σπιτικό Τοστ Γλυκοπατάτας

admin
2 Λεπτά
2 Λεπτά

Το τοστ γλυκοπατάτας είναι μια νόστιμη και υγιεινή επιλογή για πρωινό ή για σνακ. Είναι γεμάτο με φυτικές ίνες, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, και θα σας βοηθήσει να νιώσετε πιο ενεργητικοί για ώρες.

Υλικά:

  • 2 φέτες ψωμί ολικής άλεσης
  • 1 μικρή γλυκοπατάτα
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλάκι του τσαγιού κανέλα
  • 1 κουταλάκι του τσαγιού ζάχαρη καρύδας

Εκτέλεση:

  1. Ξεκινήστε από την προετοιμασία της γλυκοπατάτας. Πλύνετε καλά τη γλυκοπατάτα και κόψτε τη σε φέτες πάχους περίπου 1εκ.
  2. Σε μια κατσαρόλα, βάλτε το βούτυρο και ανεβάστε τη φωτιά μέχρι να λιώσει. Ρίξτε τις φέτες γλυκοπατάτας και ανακατέψτε καλά, ώστε να καλυφθούν από το βούτυρο.
  3. Προσθέστε την κανέλα και τη ζάχαρη καρύδας και ανακατέψτε καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Σιγοβράστε τη γλυκοπατάτα για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  4. Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε τη γλυκοπατάτα να κρυώσει λίγο.
  5. Στο μεταξύ, ψήστε τις φέτες ψωμί στην τοστιέρα ή σε ένα τηγάνι μέχρι να γίνουν χρυσαφί.
  6. Απλώστε τη γλυκοπατάτα στη μία πλευρά της μίας φέτας ψωμί και καλύψτε με την άλλη φέτα ψωμί.
  7. Βάλτε το τοστ στη τοστιέρα και ψήστε για 2-3 λεπτά, μέχρι να γίνει το ψωμί τραγανό και να ζεσταθεί η γλυκοπατάτα.
  8. Απολαύστε το τοστ γλυκοπατάτας ζεστό, με ένα παγωμένο ρόφημα ή ένα ζεστό φλιτζάνι καφέ.
Μοιραστείτε το: