Το τοστ γλυκοπατάτας είναι μια νόστιμη και υγιεινή επιλογή για πρωινό ή για σνακ. Είναι γεμάτο με φυτικές ίνες, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, και θα σας βοηθήσει να νιώσετε πιο ενεργητικοί για ώρες.
Υλικά:
- 2 φέτες ψωμί ολικής άλεσης
- 1 μικρή γλυκοπατάτα
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 1 κουταλάκι του τσαγιού κανέλα
- 1 κουταλάκι του τσαγιού ζάχαρη καρύδας
Εκτέλεση:
- Ξεκινήστε από την προετοιμασία της γλυκοπατάτας. Πλύνετε καλά τη γλυκοπατάτα και κόψτε τη σε φέτες πάχους περίπου 1εκ.
- Σε μια κατσαρόλα, βάλτε το βούτυρο και ανεβάστε τη φωτιά μέχρι να λιώσει. Ρίξτε τις φέτες γλυκοπατάτας και ανακατέψτε καλά, ώστε να καλυφθούν από το βούτυρο.
- Προσθέστε την κανέλα και τη ζάχαρη καρύδας και ανακατέψτε καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Σιγοβράστε τη γλυκοπατάτα για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
- Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε τη γλυκοπατάτα να κρυώσει λίγο.
- Στο μεταξύ, ψήστε τις φέτες ψωμί στην τοστιέρα ή σε ένα τηγάνι μέχρι να γίνουν χρυσαφί.
- Απλώστε τη γλυκοπατάτα στη μία πλευρά της μίας φέτας ψωμί και καλύψτε με την άλλη φέτα ψωμί.
- Βάλτε το τοστ στη τοστιέρα και ψήστε για 2-3 λεπτά, μέχρι να γίνει το ψωμί τραγανό και να ζεσταθεί η γλυκοπατάτα.
- Απολαύστε το τοστ γλυκοπατάτας ζεστό, με ένα παγωμένο ρόφημα ή ένα ζεστό φλιτζάνι καφέ.