Σπιτικό Νιόκι Γλυκοπατάτας

admin
2 Λεπτά
2 Λεπτά

Αυτή η συνταγή είναι μια υγιεινή και νόστιμη επιλογή για όσους αναζητούν μια εναλλακτική στα κλασικά ιταλικά ζυμαρικά. Η συνταγή αυτή χρησιμοποιεί φρέσκες γλυκοπατάτες για τη ζύμη των νιόκι, που δημιουργούν ένα πλούσιο και γεμάτο πιάτο.

Υλικά:

  • 2 μεσαίες γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 αυγό
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. πιπέρι
  • 1/4 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • Ελαιόλαδο, για το σοτάρισμα
  • Φρέσκο κόλιανδρο ή άλλα βότανα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Βράστε τα κομμάτια γλυκοπατάτας μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 10-15 λεπτά. Στραγγίστε καλά και αφήστε να κρυώσουν.
  2. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το αυγό, το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Προσθέστε τα κομμένα κομμάτια γλυκοπατάτας και ανακατέψτε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή ζύμη.
  4. Ρίξτε λίγο αλεύρι σε ένα ταψί.
  5. Σχηματίστε μικρά κουλούρια από τη ζύμη και τοποθετήστε τα στο ταψί.
  6. Βράστε νερό σε μια κατσαρόλα και προσθέστε μια κουταλιά αλάτι.
  7. Όταν το νερό βράσει, προσθέστε τα νιόκι στο νερό και βράστε για περίπου 2-3 λεπτά ή μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια του νερού.
  8. Μεταφέρετε τα νιόκι στο ταψί με το αλεύρι και ανακατέψτε τα για να καλυφθούν ελαφρά με αλεύρι.
  9. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
  10. Σερβίρετε τα νιόκι με γαρνιτούρα από φρέσκο κόλιανδρο ή άλλα αγαπημένα σας βότανα. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο και λίγο τυρί Παρμεζάνα για περισσότερη γεύση.
Μοιραστείτε το: