Αυτή η συνταγή είναι μια υγιεινή και νόστιμη επιλογή για όσους αναζητούν μια εναλλακτική στα κλασικά ιταλικά ζυμαρικά. Η συνταγή αυτή χρησιμοποιεί φρέσκες γλυκοπατάτες για τη ζύμη των νιόκι, που δημιουργούν ένα πλούσιο και γεμάτο πιάτο.
Υλικά:
- 2 μεσαίες γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 αυγό
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/4 κ.γ. πιπέρι
- 1/4 κ.γ. κανέλα
- 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- Ελαιόλαδο, για το σοτάρισμα
- Φρέσκο κόλιανδρο ή άλλα βότανα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
- Βράστε τα κομμάτια γλυκοπατάτας μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 10-15 λεπτά. Στραγγίστε καλά και αφήστε να κρυώσουν.
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το αυγό, το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέστε τα κομμένα κομμάτια γλυκοπατάτας και ανακατέψτε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή ζύμη.
- Ρίξτε λίγο αλεύρι σε ένα ταψί.
- Σχηματίστε μικρά κουλούρια από τη ζύμη και τοποθετήστε τα στο ταψί.
- Βράστε νερό σε μια κατσαρόλα και προσθέστε μια κουταλιά αλάτι.
- Όταν το νερό βράσει, προσθέστε τα νιόκι στο νερό και βράστε για περίπου 2-3 λεπτά ή μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια του νερού.
- Μεταφέρετε τα νιόκι στο ταψί με το αλεύρι και ανακατέψτε τα για να καλυφθούν ελαφρά με αλεύρι.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
- Σερβίρετε τα νιόκι με γαρνιτούρα από φρέσκο κόλιανδρο ή άλλα αγαπημένα σας βότανα. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο και λίγο τυρί Παρμεζάνα για περισσότερη γεύση.