Σπιτικό κοτόπουλο κάρυ

admin
4 Λεπτά
4 Λεπτά
Σπιτικό κοτόπουλο κάρυ

Το κοτόπουλο κάρυ είναι μια δημοφιλής συνταγή που προέρχεται από την Ινδική κουζίνα και έχει γίνει αγαπημένο σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για ένα αρωματικό και πλούσιο στα γεύση συνδυασμό κοτόπουλου, καρυδιού και πολλών αρωματικών μπαχαρικών που δίνει ένα ξεχωριστό άρωμα και γεύση στο πιάτο.

Η σπιτική συνταγή για κοτόπουλο κάρυ είναι πολύ απλή και μπορεί να προσαρμοστεί στα δικά σας γούστα και προτιμήσεις. Μπορείτε να το προετοιμάσετε στο σπίτι σας, χρησιμοποιώντας φρέσκα και υγιεινά συστατικά, ενώ μπορείτε να προσθέσετε και τα αγαπημένα σας λαχανικά και μπαχαρικά για να δημιουργήσετε μια πιο προσαρμοσμένη συνταγή στα δικά σας γούστα.

Ακολουθεί μια απλή συνταγή για σπιτικό κοτόπουλο κάρυ, που θα σας δείξει πόσο εύκολο είναι να προετοιμάσετε αυτό το νόστιμο και αρωματικό πιάτο στο σπίτι σας.

Συστατικά

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 6 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
  • 50 γρ τζίντζερ, χοντροκομμένο
  • 4 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
  • 2 κουταλιές σπόρους κύμινου
  • 1 κουταλάκι μαραθόσπορο
  • ξυλάκι κανέλας 5 εκ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες τσίλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού garam masala
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη άχνη
  • 400 γρ ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 8 μπούτια κοτόπουλου, ξεφλουδισμένα, χωρίς κόκαλα (περίπου 800 γρ.)
  • 250 ml ζεστός ζωμός κοτόπουλου
  • 2 κουταλιές της σούπας κόλιανδρο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόψτε χοντροκομμένα 1 μεγάλο κρεμμύδι, μεταφέρετε σε έναν μικρό επεξεργαστή τροφίμων και προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας νερό – διαδικασία σε μια χαλαρή πάστα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μπλέντερ με ραβδιά για αυτό ή να τρίψετε το κρεμμύδι σε ένα μπολ – δεν χρειάζεται να προσθέσετε καθόλου νερό εάν τρίβετε το κρεμμύδι. Βάλτε το σε ένα μικρό μπολ και αφήστε το από τη μία πλευρά.
  2. Βάλτε 6 χοντροκομμένες σκελίδες σκόρδο και 50 γραμμάρια χοντροκομμένο τζίντζερ στον ίδιο πολυκόφτη και προσθέστε 4 κουταλιές της σούπας νερό – επεξεργαστείτε μέχρι να ομογενοποιηθούν και βάλτε το σε ένα άλλο μικρό μπολ. Εναλλακτικά, θρυμματίζουμε το σκόρδο σε πάστα με ένα μαχαίρι ή πρέσα σκόρδου και τρίβουμε το τζίντζερ.
  3. Ζεσταίνουμε 4 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι σε ένα γουόκ ή στιβαρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  4. Συνδυάστε 2 κουταλιές της σούπας σπόρους κύμινου και 1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους μάραθου με ένα ξυλάκι κανέλας 5 εκ. και 1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες τσίλι και προσθέστε στο τηγάνι με μία κίνηση. Ανακατέψτε τα πάντα για περίπου 30 δευτερόλεπτα μέχρι τα μπαχαρικά να απελευθερώσουν ένα αρωματικό άρωμα.
  5. Προσθέστε την πάστα κρεμμυδιού – θα ροδίσει στην αρχή. Τηγανίζουμε μέχρι να εξατμιστεί το νερό και τα κρεμμύδια να γίνουν ένα υπέροχο σκούρο χρυσό χρώμα – αυτό πρέπει να διαρκέσει περίπου 7-8 λεπτά.
  6. Προσθέστε το σκόρδο και την πάστα τζίντζερ και μαγειρέψτε για άλλα 2 λεπτά – ανακατεύοντας όλη την ώρα.
  7. Ανακατέψτε 1 κουταλάκι του γλυκού garam masala, 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά και 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη άχνη και συνεχίστε το μαγείρεμα για 20 δευτερόλεπτα πριν βάλετε σε ένα κουτί 400 γρ ψιλοκομμένες ντομάτες.
  8. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά χωρίς καπάκι μέχρι να λιγοστέψουν και να σκουρύνουν οι ντομάτες.
  9. Κόβουμε 8 μπούτια κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκαλα σε κομμάτια 3 εκ. και τα προσθέτουμε στο τηγάνι μόλις πήξουν οι ντομάτες σε πάστα.
  10. Μαγειρέψτε για 5 λεπτά για να καλύψετε το κοτόπουλο στη μασάλα και να κλείσετε τους χυμούς και στη συνέχεια ρίξτε 250 ml ζεστό ζωμό κοτόπουλου.
  11. Σιγοβράζουμε για 8-10 λεπτά χωρίς καπάκι μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να πήξει ελαφρά το masala – ίσως χρειαστεί να προσθέσετε μια επιπλέον κουτάλα ζωμό ή νερό, αν το κάρυ το χρειάζεται.
  12. Πασπαλίζουμε με 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κόλιανδρο και σερβίρουμε με ινδικά ψωμάκια ή αφράτο ρύζι μπασμάτι και μια κατσαρόλα με γιαούρτι στο πλάι.

 

Μοιραστείτε το: