Σπιτικό Κέικ Βανίλια

admin
1 Λεπτά
1 Λεπτά

Το κέικ βανίλια είναι ιδανικό για το πρωινό, το απόγευμα ή ακόμα και για επίσημες περιστάσεις. Η ετοιμασία του είναι απλή και δεν απαιτεί πολλά υλικά.

Υλικά:

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλιτζάνι γάλα

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Λαδώστε ένα καντράν ή χρησιμοποιήστε αντικολλητικό spray σε ένα καντράν 23 εκατοστών.
  2. Σε ένα μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  3. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε το βούτυρο μέχρι να γίνει αφράτο και προσθέστε τη ζάχαρη. Χτυπήστε μέχρι να γίνει κρεμώδης.
  4. Προσθέστε τα αυγά ένα ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη, μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως στο μείγμα.
  5. Προσθέστε το γάλα και την βανίλια και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  6. Ρίξτε το μίγμα στο καντράν και ψήστε στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 30-35 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει.
  7. Βγάλτε το κέικ από τον φούρνο και αφήστε το να κρυώσει πριν το κόψετε σε κομμάτια.
  8. Σερβίρετε το σκέτο ή με σιρόπι ή με παγωτό βανίλιας πάνω.
Μοιραστείτε το: