Σπιτικοί Κολοκυθοκεφτέδες

admin
2 Λεπτά
2 Λεπτά

Οι σπιτικοί κολοκυθοκεφτέδες είναι μια νόστιμη και υγιεινή επιλογή για ένα σνακ ή για ενα απολαυστικό και ελαφρύ γεύμα. Αυτή η συνταγή είναι απλή, γρήγορη και εύκολη στην παρασκευή, χρησιμοποιώντας λίγα υλικά.

Υλικά:

  • 2 φλιτζάνια κολοκυθάκι, τριμμένο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες ή ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγά, σπασμένα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Φρέσκο άνηθο ή άλλα αρωματικά βότανα, ψιλοκομμένα
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το τριμμένο κολοκυθάκι, το κρεμμύδι, το λιωμένο σκόρδο, το αλεύρι και τα αυγά μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη μάζα.
  2. Προσθέστε το κύμινο, την πάπρικα, το αλάτι και τα αρωματικά βότανα και ανακατέψτε καλά μέχρι να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά.
  3. Αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 20-30 λεπτά, για να σφίξει λίγο και να είναι πιο εύκολο να το πλάσετε.
  4. Προθερμάνετε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία.
  5. Με τα χέρια σας, πλάθετε μπαλίτσες με το μείγμα των κολοκυθοκεφτέδων και τοποθετήστε τις στο τηγάνι. Χτυπήστε τα μπαλάκια λίγο με το πίσω μέρος του κουταλιού, για να γίνουν λίγο επίπεδα και να ψηθούν ομοιόμορφα.
  6. Ψήστε τους κολοκυθοκεφτέδες στο τηγάνι για περίπου 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να γίνουν χρυσαφί και τραγανοί.
  7. Αφαιρέστε τους κολοκυθοκεφτέδες από το τηγάνι και τοποθετήστε τους σε ένα πιάτο. Μπορείτε να σερβίρετε τους κολοκυθοκεφτέδες ως σνακ ή ως παραδοσιακό πιάτο με μια συνοδευτική σαλάτα, πίτα ή ακόμη και ως επιλογή για ένα υγιεινό burger.
Μοιραστείτε το: