Η ψητή βρώμη είναι μια υγιεινή και γευστική επιλογή για πρωινό ή σνακ. Είναι εύκολο να φτιάξετε στο σπίτι και μπορεί να σερβιριστεί με διάφορα toppings και γαρνιτούρες.
Υλικά:
- 2 κούπες βρώμης
- 1 κούπα καρύδες, ψιλοκομμένες
- 1/2 κούπα καρπούς κολοκυθόσπορων
- 1/4 κούπα σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. κανέλα
- Αλάτι
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τη βρώμη, τις καρύδες και τους κόκκους κολοκυθόσπορου μαζί με μια πρέζα αλατιού.
- Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το σιρόπι σφενδάμου ή μέλι, το ελαιόλαδο και την κανέλα μαζί.
- Ρίξτε το μίγμα του μπολ με τα υλικά στο μπολ της βρώμης και ανακατέψτε καλά.
- Στρώστε τη βρώμη σε ένα μεγάλο ταψί και ψήστε την για περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας μια φορά στα μισά.
- Μόλις η βρώμη έχει ψηθεί και έχει γίνει πιο χρυσαφί χρώμα, βγάλτε το ταψί από το φούρνο και αφήστε τη βρώμη να κρυώσει για μερικά λεπτά.
- Μόλις η βρώμη έχει κρυώσει λίγο, προσθέστε διάφορα toppings και γαρνιτούρες όπως φρέσκα φρούτα, κομμάτια σοκολάτας, σταφίδες, κρέμα γάλακτος και φυστίκια.
- Μπορείτε να αποθηκεύσετε την ψητή βρώμη σε ένα αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο και να τη ζεστάνετε στο φούρνο μικροκυμάτων ή στο φούρνο για μερικά δευτερόλεπτα πριν τη σερβίρετε.