Σπιτική Ψητή Βρώμη

admin
2 Λεπτά
2 Λεπτά

Η ψητή βρώμη είναι μια υγιεινή και γευστική επιλογή για πρωινό ή σνακ. Είναι εύκολο να φτιάξετε στο σπίτι και μπορεί να σερβιριστεί με διάφορα toppings και γαρνιτούρες.

Υλικά:

  • 2 κούπες βρώμης
  • 1 κούπα καρύδες, ψιλοκομμένες
  • 1/2 κούπα καρπούς κολοκυθόσπορων
  • 1/4 κούπα σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • Αλάτι

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τη βρώμη, τις καρύδες και τους κόκκους κολοκυθόσπορου μαζί με μια πρέζα αλατιού.
  3. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το σιρόπι σφενδάμου ή μέλι, το ελαιόλαδο και την κανέλα μαζί.
  4. Ρίξτε το μίγμα του μπολ με τα υλικά στο μπολ της βρώμης και ανακατέψτε καλά.
  5. Στρώστε τη βρώμη σε ένα μεγάλο ταψί και ψήστε την για περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας μια φορά στα μισά.
  6. Μόλις η βρώμη έχει ψηθεί και έχει γίνει πιο χρυσαφί χρώμα, βγάλτε το ταψί από το φούρνο και αφήστε τη βρώμη να κρυώσει για μερικά λεπτά.
  7. Μόλις η βρώμη έχει κρυώσει λίγο, προσθέστε διάφορα toppings και γαρνιτούρες όπως φρέσκα φρούτα, κομμάτια σοκολάτας, σταφίδες, κρέμα γάλακτος και φυστίκια.
  8. Μπορείτε να αποθηκεύσετε την ψητή βρώμη σε ένα αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο και να τη ζεστάνετε στο φούρνο μικροκυμάτων ή στο φούρνο για μερικά δευτερόλεπτα πριν τη σερβίρετε.

Μοιραστείτε το: