Αυτή η συνταγή για σπιτική κρέμα βανίλιας είναι εύκολη και αποτελεί μια υπέροχη επιλογή για επιδόρπια, γέμιση τούρτας ή πίτας. Η κρέμα βανίλιας είναι απαλή και κρεμώδης , που θα ικανοποιήσει όλους τους λάτρεις της βανίλιας.
Υλικά:
- 2 κούπες γάλα
- 1 κούπα κρέμα γάλακτος
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 4 αυγά
- 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
- 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
- μια πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς Κελσίου.
- Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, θερμάνετε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί και να ζεσταθεί το μείγμα.
- Χτυπήστε τα αυγά σε ένα μπολ και προσθέστε το κορν φλάουρ, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι. Χτυπήστε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
- Προσθέστε μια μικρή ποσότητα από το ζεστό μείγμα του γάλακτος στο μπολ με τα αυγά και ανακατέψτε καλά για να ισορροπήσετε τη θερμοκρασία.
- Προσθέστε σταδιακά το υπόλοιπο ζεστό μείγμα γάλακτος στο μπολ με τα αυγά, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Βάλτε το μείγμα στην κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να πήξει και να γίνει σαν κρέμα. Αυτό θα πάρει περίπου 10-15 λεπτά.
- Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει στην κατσαρόλα για λίγο.
- Μεταφέρετε την κρέμα βανίλιας σε ένα δοχείο και καλύψτε με μια μεμβράνη τροφίμων, αγγίζοντας την επιφάνεια της κρέμας, για να αποφύγετε τη δημιουργία αφρού. Βάλτε το δοχείο στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, μέχρι να κρυώσει και να πήξει πλήρως.
- Ανακατέψτε την κρέμα βανίλιας πριν τη σερβίρετε και απολαύστε την ως επιδόρπιο ή χρησιμοποιήστε την ως γέμιση για τούρτες ή πίτες.