Αυτή η συνταγή για τηγανίτες με μούρα είναι εύκολη και γρήγορη για να την φτιάξετε στο σπίτι και μπορεί να προσαρμοστεί στις δικές σας προτιμήσεις σχετικά με τον τύπο και την ποσότητα των μούρων.
Υλικά:
- 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 1 κούπα γάλα
- 1 αυγό
- 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
- 1 κούπα μαύρα μούρα
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη ζάχαρη μαζί με ένα πιρούνι.
- Προσθέστε το γάλα, το αυγό και το βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
- Προθερμάνετε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε λίγο βούτυρο.
- Βυθίστε κάθε μούρο ξεχωριστά στο μείγμα της τηγανίτας και τοποθετήστε τα στο τηγάνι με τη βοήθεια ενός κουταλιού, αφήνοντας αρκετό χώρο μεταξύ τους για να μην κολλήσουν μαζί.
- Ψήστε τις τηγανίτες για περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
- Βγάλτε τις τηγανίτες από το τηγάνι και τοποθετήστε τις σε ένα πιάτο.
- Σερβίρετε τις τηγανίτες με μία κουταλιά κρέμα γάλακτος ή παγωτό βανίλιας και απολαύστε.