Σπιτικές Βάφλες με Πραλίνα Φουντουκιού

admin
2 Λεπτά
2 Λεπτά

Αυτή η συνταγή είναι πολύ εύκολη και γρήγορη να παρασκευαστεί και παρέχει μια νόστιμη και γλυκιά επιλογή για το πρωινό ή το απόγευμα.

Υλικά:

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 αυγά
  • 1 1/2 φλιτζάνια γάλα
  • 1/3 φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
  • 1 κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας
  • Πραλίνα φουντουκιού για σερβίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι μαζί μέχρι να αναμειχθούν καλά.
  2. Σε ένα διαφορετικό μπολ, χτυπήστε τα αυγά με το γάλα, το λιωμένο βούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να αναμειχθούν καλά.
  3. Προσθέστε τα υγρά στα αλεύρια και ανακατέψτε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη μάζα.
  4. Προθερμάνετε τη βαφλιέρα σας και αλείψτε τις πλάκες με λίγο βούτυρο ή με μη λιπαρή σπρέι μαγειρέματος.
  5. Χρησιμοποιώντας ένα μέτρημα κουταλιάς, σκεπάστε την επιφάνεια των πλακών με το μείγμα της βάφλας.
  6. Κλείστε τη βαφλιέρα και ψήστε τις βάφλες για περίπου 3-4 λεπτά, ή μέχρι να γίνουν χρυσαφί και τραγανές.
  7. Αφαιρέστε τις βάφλες από τη βαφλιέρα και τοποθετήστε τις σε ένα πιάτο.
  8. Σερβίρετε τις βάφλες με πραλίνα φουντουκιού πάνω τους και προσθέστε φρέσκα φρούτα ή σιρόπι μέλι για ακόμη περισσότερη γεύση.
Μοιραστείτε το: