Τα σοκολατένια τρουφάκια είναι μια πεντανόστιμη επιλογή για γλυκά, ειδικά αν σας αρέσει η σοκολάτα. Μπορείτε να προσθέσετε διάφορα επιπλέον συστατικά στο μείγμα, όπως καρύδα ή αμύγδαλα για περισσότερη γεύση και υφή.
Υλικά:
- 200γρ σοκολάτα κουβερτούρα
- 100ml κρέμα γάλακτος
- 25γρ βούτυρο
- 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια εκχυλίσματος
- κακάο σε σκόνη ή άλλη επιθυμητή επικάλυψη
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ, διαλύστε τη σοκολάτα κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια.
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο μέχρι να βράσουν.
- Αφαιρέστε το μείγμα από τη φωτιά και προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας.
- Προσθέστε το μείγμα κρέμας στη κουβερτούρα σοκολάτας και ανακατέψτε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη μάζα.
- Αφήστε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα μέχρι να πήξει και να γίνει εύκολα διαμορφώσιμο.
- Σχηματίστε μικρές μπάλες από το μείγμα και καλύψτε τις με κακάο σε σκόνη ή άλλη επιθυμητή επικάλυψη.
- Αφήστε τα τρουφάκια στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά μέχρι να πήξουν και να είναι έτοιμα για σερβίρισμα.