Σπιτικά Μάφινς Λεμονιού με Αμύγδαλα

admin
2 Λεπτά
2 Λεπτά

Αυτή η συνταγή για μάφιν λεμονιού με αμύγδαλα είναι ιδανική για ένα ελαφρύ και νόστιμο πρωινό ή σνακ. Οι αμύγδαλες προσθέτουν μια υπέροχη υφή και γεύση, ενώ το λεμονί κάνει τα μάφιν ιδιαίτερα αρωματικά.

Υλικά:

  • 1 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 2 αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι αμυγδαλόαλευρο
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο και κρυωμένο
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 1/4 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • 1/2 κούπα κομμένα αμύγδαλα, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και ετοιμάζετε το ταψί για τα μάφιν. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φόρμες για μάφινς ή να αλευρώσετε το ταψί για να μην κολλήσουν.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  3. Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάτε τα αυγά και προσθέτετε το αμυγδαλόαλευρο, το λιωμένο βούτυρο, το γάλα, το ξύσμα από τα λεμόνια και το χυμό λεμονιού. Χτυπάτε καλά μέχρι να συνδυαστούν όλα τα υλικά.
  4. Προσθέτετε τα υγρά στα στεγνά συστατικά και ανακατεύετε μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη ζύμη.
  5. Προσθέτετε τα κομμένα αμύγδαλα και ανακατεύετε ξανά.
  6. Με ένα κουτάλι γεμίζετε τις φόρμες μέχρι το 3/4 του όγκου.
  7. Ψήνετε τα μάφιν για περίπου 18-20 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν μια ωραία χρυσαφί απόχρωση στην επιφάνειά τους.
  8. Αφαιρείτε τα μάφιν από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν για 5 λεπτά πριν τα σερβίρετε.
Μοιραστείτε το: