Σούπα καρότο καρύδας με λάδι κύμινο

admin
2 Λεπτά
2 Λεπτά

Αυτή η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη στην εκτέλεση και παράγει μια νόστιμη σούπα με πλούσια γεύση και υφή. Η καρύδα και το κύμινο προσθέτουν μια ελαφριά απόχρωση από τη μέση της Ανατολής, ενώ το μέλι προσθέτει μια ελαφριά γλυκιά νότα.

Υλικά:

  • 1 κιλό καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι κύμινο
  • 1 κουταλιά της σούπας κουρκούμη
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά του τσαγιού θυμάρι
  • 1 κουταλιά του τσαγιού κόλιανδρο
  • 1 κουταλιά του τσαγιού κύμινο
  • 1 κιλό κρέμα καρύδας
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βράστε τα καρότα, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε αρκετό νερό μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Αδειάστε το νερό και προσθέστε το λάδι κύμινο, την κουρκούμη, το μέλι, το θυμάρι, το κόλιανδρο, το κύμινο και αλάτι και πιπέρι στο γούστο σας.
  3. Ανακατέψτε καλά και βράστε για 2-3 λεπτά ακόμα.
  4. Προσθέστε την κρέμα καρύδας και ανακατέψτε καλά μέχρι να συνδυαστούν τα υλικά και να ζεσταθεί η σούπα.
  5. Προσθέστε το καρότο, τον κρόκο σκόρδου και το κύμινο και ανακατέψτε καλά, ώστε τα μπαχαρικά να καλυφθούν ομοιόμορφα στα καρότα. Συνεχίστε το μαγείρεμα για 1-2 λεπτά, μέχρι να μυρίσετε το άρωμα του κύμινου.
  6. Μπορείτε να διακοσμήσετε τη σούπα με λίγο από τα καρότα που κρατήσατε και κάποια φρέσκα βότανα, όπως μαϊντανό ή δυόσμο.
  7. Απολαύστε τη σούπα σας με λίγο ψωμί ή κρούτονς για περισσότερη υφή και γεύση.
Μοιραστείτε το: