Αυτή η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη στην εκτέλεση και παράγει μια νόστιμη σούπα με πλούσια γεύση και υφή. Η καρύδα και το κύμινο προσθέτουν μια ελαφριά απόχρωση από τη μέση της Ανατολής, ενώ το μέλι προσθέτει μια ελαφριά γλυκιά νότα.
Υλικά:
- 1 κιλό καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 κουταλιά της σούπας λάδι κύμινο
- 1 κουταλιά της σούπας κουρκούμη
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- 1 κουταλιά του τσαγιού θυμάρι
- 1 κουταλιά του τσαγιού κόλιανδρο
- 1 κουταλιά του τσαγιού κύμινο
- 1 κιλό κρέμα καρύδας
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βράστε τα καρότα, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε αρκετό νερό μέχρι να μαλακώσουν.
- Αδειάστε το νερό και προσθέστε το λάδι κύμινο, την κουρκούμη, το μέλι, το θυμάρι, το κόλιανδρο, το κύμινο και αλάτι και πιπέρι στο γούστο σας.
- Ανακατέψτε καλά και βράστε για 2-3 λεπτά ακόμα.
- Προσθέστε την κρέμα καρύδας και ανακατέψτε καλά μέχρι να συνδυαστούν τα υλικά και να ζεσταθεί η σούπα.
- Προσθέστε το καρότο, τον κρόκο σκόρδου και το κύμινο και ανακατέψτε καλά, ώστε τα μπαχαρικά να καλυφθούν ομοιόμορφα στα καρότα. Συνεχίστε το μαγείρεμα για 1-2 λεπτά, μέχρι να μυρίσετε το άρωμα του κύμινου.
- Μπορείτε να διακοσμήσετε τη σούπα με λίγο από τα καρότα που κρατήσατε και κάποια φρέσκα βότανα, όπως μαϊντανό ή δυόσμο.
- Απολαύστε τη σούπα σας με λίγο ψωμί ή κρούτονς για περισσότερη υφή και γεύση.