Σοφρίτο Κέρκυρας

admin
2 Λεπτά
2 Λεπτά

Το σοφρίτο είναι ένα παραδοσιακό φαγητό από την Κέρκυρα, το οποίο είναι γεμάτο γεύση και αρώματα.

Υλικά:

  • 1,5 κιλό κοτόπουλο, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 1/2 κιλό κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι ξύδι
  • 1/2 φλιτζάνι άσπρο κρασί
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα

Εκτέλεση:

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  2. Προσθέστε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τηγανίστε τα μέχρι να πάρουν χρυσό καφέ χρώμα. Αφαιρέστε τα κομμάτια κοτόπουλου από την κατσαρόλα και βάλτε τα στην άκρη.
  3. Στην ίδια κατσαρόλα, προσθέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τηγανίστε μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Προσθέστε το ξύδι, το κρασί, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε καλά
  5. Προσθέστε τα κομμάτια κοτόπουλου πίσω στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά.
  6. Προσθέστε αρκετό νερό για να καλύψετε τα κομμάτια κοτόπουλου.
  7. Αφήστε να βράσει και στη συνέχεια μειώστε σε χαμηλή φωτιά και αφήστε το να σιγοβράζει για περίπου 45 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο.
  8. Ανακατέψτε τη μουστάρδα με το αλεύρι, τη ζάχαρη και 1/2 φλιτζανιού νερό.
  9. Προσθέστε το μίγμα στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά.
  10. Συνεχίστε το μαγείρεμα στη χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να πυκνώσει το σοφρίτο και να αρχίσει να καραμελώνει ελαφρά.
  11. Σερβίρετε το σοφρίτο ζεστό με ρύζι ή με τηγανητές πατάτες.
Μοιραστείτε το: