Τα σουτζουκάκια είναι ένα δημοφιλές πιάτο στην ελληνική κουζίνα, που συνήθως παρασκευάζεται με βοδινό κιμά. Τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα μπαχαρικά δίνουν στα σουτζουκάκια μια ιδιαίτερη και πλούσια γεύση.
Υλικά:
- 500 γρ. κιμά βοδινός
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κουταλάκι του γλυκού καυκαλίστικο πιπέρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- Αλάτι και πιπέρι
- Λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
- Βάλτε τον κιμά σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο και όλα τα μπαχαρικά. Αλατοπιπερώστε καλά.
- Ανακατέψτε καλά τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Μορφοποιήστε το μείγμα σε σχήμα κεφαλής κοκκίνου σουσαμιού.
- Ψήστε τα σουτζουκάκια σε λαδόκολλα στο μεσαίο ύψος του φούρνου στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά.
- Αφαιρέστε τα σουτζουκάκια από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν για λίγο.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, θερμάνετε λάδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να φτάσει στους 180 βαθμούς Κελσίου.
- Βρέξτε κάθε σουτζουκάκι με λίγο νερό και τοποθετήστε τα στην κατσαρόλα με το ζεστό λάδι.
- Τηγανίστε τα σουτζουκάκια σε χαμηλή φωτιά, στρέφοντάς τα περιοδικά, μέχρι να γίνουν χρυσαφί και να ψηθούν πλήρως, για περίπου 10-12 λεπτά.
- Αφαιρέστε τα σουτζουκάκια από το λάδι και τοποθετήστε τα σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να αφαιρέσετε τυχόν περίσσειο λάδι.
- Σερβίρετε τα σουτζουκάκια ζεστά, συνοδευόμενα με φρέσκα λεμόνια και κόκκινο κρεμμύδι σε φέτες.