Σουτζουκάκια

admin
2 Λεπτά
2 Λεπτά

Τα σουτζουκάκια είναι ένα δημοφιλές πιάτο στην ελληνική κουζίνα, που συνήθως παρασκευάζεται με βοδινό κιμά. Τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα μπαχαρικά δίνουν στα σουτζουκάκια μια ιδιαίτερη και πλούσια γεύση.

Υλικά:

  • 500 γρ. κιμά βοδινός
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καυκαλίστικο πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

  1. Βάλτε τον κιμά σε ένα μεγάλο μπολ.
  2. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο και όλα τα μπαχαρικά. Αλατοπιπερώστε καλά.
  3. Ανακατέψτε καλά τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  5. Μορφοποιήστε το μείγμα σε σχήμα κεφαλής κοκκίνου σουσαμιού.
  6. Ψήστε τα σουτζουκάκια σε λαδόκολλα στο μεσαίο ύψος του φούρνου στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά.
  7. Αφαιρέστε τα σουτζουκάκια από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν για λίγο.
  8. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, θερμάνετε λάδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να φτάσει στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  9. Βρέξτε κάθε σουτζουκάκι με λίγο νερό και τοποθετήστε τα στην κατσαρόλα με το ζεστό λάδι.
  10. Τηγανίστε τα σουτζουκάκια σε χαμηλή φωτιά, στρέφοντάς τα περιοδικά, μέχρι να γίνουν χρυσαφί και να ψηθούν πλήρως, για περίπου 10-12 λεπτά.
  11. Αφαιρέστε τα σουτζουκάκια από το λάδι και τοποθετήστε τα σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να αφαιρέσετε τυχόν περίσσειο λάδι.
  12. Σερβίρετε τα σουτζουκάκια ζεστά, συνοδευόμενα με φρέσκα λεμόνια και κόκκινο κρεμμύδι σε φέτες.
Μοιραστείτε το: