Σολομός

admin
1 Λεπτά
1 Λεπτά
σολομός

Ο σολομός είναι ένα εξαιρετικό ψάρι που μπορεί να φτιάξει μια νόστιμη και υγιεινή συνταγή για κάθε περίσταση.

Συστατικά

  • 50 γρ καρύδια , ψιλοκομμένα
  • μεγάλη χούφτα μαϊντανό , ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σουμάκ , δείτε την «Συμβουλή» παρακάτω
  • ½ κόκκινο κρεμμύδι , ψιλοκομμένο
  • ξύσμα και χυμό 1 λεμόνι
  • 4 φιλέτα σολομού
  • 2 κουταλιές της σούπας χούμους
  • κουσκούς , πίτα ή ψωμάκια, για σερβίρισμα (προαιρετικά)
  • γιαούρτι , για σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση 

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C/180C βεντιλατέρ/γκάζι.
  2. Ανακατεύουμε μαζί τα ψιλοκομμένα καρύδια, το μαϊντανό, το σουμάκ, το κόκκινο κρεμμύδι, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό από το μισό λεμόνι.
  3. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και αφήνουμε στην άκρη.
  4. Βάζετε τον σολομό σε ένα ταψί και τον ψήνετε για 12 λεπτά, τον αφαιρείτε, τον αλείφετε με το χούμους και τον ξαναβάζετε στο φούρνο για άλλα 3 λεπτά.
  5. Πασπαλίζουμε πάνω από το μείγμα καρυδιού και σερβίρουμε με το υπόλοιπο μισό λεμόνι να στύψουμε μαζί με κουσκούς, πίτα ή πλακέ ψωμάκια και γιαούρτι στο πλάι, αν θέλουμε.

Μοιραστείτε το: