Ο σολομός στο γκριλ είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα στην κουζίνα, καθώς είναι εύκολο να φτιαχτεί, υγιεινό και πλούσιο σε γεύση.
Υλικά:
- 4 φιλέτα σολομού
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
- Αλάτι και πιπέρι
- Φρέσκο θυμάρι ή δυόσμο, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε το γκριλ σε μέτρια φωτιά.
- Αναμείξτε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ.
- Βάλτε τα φιλέτα σολομού στο μπολ και ανακατέψτε καλά, ώστε να είναι επικαλυμμένα με το μείγμα λεμονιού και ελαιόλαδου.
- Αφήστε τα φιλέτα σολομού να ξεκουραστούν για λίγα λεπτά ώστε να απορροφήσουν τη γεύση του μείγματος.
- Βάλτε τα φιλέτα σολομού στο γκριλ και ψήστε τα για περίπου 5 λεπτά σε κάθε πλευρά, μέχρι να ψηθούν καλά και να αποκτήσουν μια υπέροχη χρυσαφί και τραγανή κρούστα.
- Μεταφέρετε τα φιλέτα σολομού σε ένα πιάτο και σερβίρετε αμέσως.