Σολομός στο Γκρίλ

admin
1 Λεπτά
1 Λεπτά

Ο σολομός στο γκριλ είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα στην κουζίνα, καθώς είναι εύκολο να φτιαχτεί, υγιεινό και πλούσιο σε γεύση.

Υλικά:

  • 4 φιλέτα σολομού
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φρέσκο θυμάρι ή δυόσμο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε το γκριλ σε μέτρια φωτιά.
  2. Αναμείξτε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ.
  3. Βάλτε τα φιλέτα σολομού στο μπολ και ανακατέψτε καλά, ώστε να είναι επικαλυμμένα με το μείγμα λεμονιού και ελαιόλαδου.
  4. Αφήστε τα φιλέτα σολομού να ξεκουραστούν για λίγα λεπτά ώστε να απορροφήσουν τη γεύση του μείγματος.
  5. Βάλτε τα φιλέτα σολομού στο γκριλ και ψήστε τα για περίπου 5 λεπτά σε κάθε πλευρά, μέχρι να ψηθούν καλά και να αποκτήσουν μια υπέροχη χρυσαφί και τραγανή κρούστα.
  6. Μεταφέρετε τα φιλέτα σολομού σε ένα πιάτο και σερβίρετε αμέσως.
Μοιραστείτε το: