Ρυζόγαλο

admin
2 Λεπτά
2 Λεπτά

Το ρυζόγαλο είναι ένα κλασικό ελληνικό επιδόρπιο που φτιάχνεται από ρύζι, γάλα και ζάχαρη. Είναι ιδανικό για τους λάτρεις του γλυκού και μπορεί να σερβιριστεί ζεστό ή κρύο.

Υλικά:

  • 1 κούπα arborio ρύζι
  • 8 κούπες γάλα
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κοντάρι κανέλα
  • 1 φλ. νερό
  • 1 βανίλια
  • 1 αυγό
  • Κανέλα για σκόρδο

Εκτέλεση:

  1. Βράστε το arborio ρύζι με το νερό σε μια κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσει και να απορροφήσει όλο το νερό.
  2. Προσθέστε το γάλα, τη ζάχαρη και την κανέλα στο ρύζι και ανακατέψτε καλά.
  3. Αφήστε το μείγμα να βράσει σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά για περίπου 30-40 λεπτά, μέχρι να γίνει πιο παχύρευστο και κρεμώδες.
  4. Αφαιρέστε την κανέλα και προσθέστε το αυγό, ανακατεύοντας καλά για να το αναμείξετε με το μείγμα.
  5. Αφήστε το μείγμα να βράσει για άλλα 2-3 λεπτά, συνεχίζοντας να ανακατεύετε συχνά με ένα ξύλινο κουτάλι μέχρι να πήξει και να αποκτήσει μια κρεμώδη υφή.
  6. Στη συνέχεια, προσθέστε στο ρυζόγαλο τη ζάχαρη, τη κανέλα, τη βανίλια και ανακατέψτε καλά.
  7. Συνεχίστε το βράσιμο του ρυζού σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να πήξει και να πάρει μια κρεμώδη υφή. Αυτό θα πάρει περίπου 20-25 λεπτά.
  8. Αφαιρέστε το ρυζόγαλο από τη φωτιά και προσθέστε το βούτυρο, ανακατεύοντας καλά μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί πλήρως.
  9. Αφήστε το ρυζόγαλο να κρυώσει για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια μεταφέρετε το στο ψυγείο για να κρυώσει πλήρως.
  10. Σερβίρετε το ρυζόγαλο σε μπολ ή σε πιάτο και πασπαλίστε με παστέλι κανέλας, αν θέλετε.
Μοιραστείτε το: